2018 dizeller için bir üst sayfada belirtilmiş, 100.000 km / 5 yıl.
2018 dizeller için bir üst sayfada belirtilmiş, 100.000 km / 5 yıl.
Cesaret değil bilgisizlik yaşım 25 hiç bilmiyordum değişeceğini bu sene öğrendim arabada hiç hararet yapmayınca aklımıza gelmediKitapçığı kontrol ettim.
Antifriz değişimine dair bir süre veya km belirtilmemiş.Görsel: Ekli dosyayı görüntüle 267139
Orjinal Honda antifrizi bulamadım piyasada.Servisler farklı marka kullanıyor.Ne marka kullanacağıma karar veremedim.Silikatsız mavi olmalı ancak piyasada yok.
İyi cesaret.Ben değiştirmesem muhtemelen tamamı çürümüştü.
Doğru bir noktaya odaklandınız.
Honda mavi renkli antifiriz kullanıyor yani mineral bileşenli olan gruptan kullanmakta.
Organik yani kırmızı , pembe gibi renklere çalan spesifiklerde ürünler 5 yıl kullanılabilir...
Fakat mineral olanların kullanım ömrü maksimum 2 yıldır , yetkili servisler bile dikkat etmiyor bu duruma.
Benim mevcutta aracım 2017 model 50 küsür km de servis bakımlı olmasına rağmen bir defa bile soğutma suyu değişimi yapılmamış. Laf olsun diye sorguladığım da değişimi 5 yılın sonunda yapıyoruz diye cevap aldım.
50.000 km de LPG'li modeller de buji değişimi diye sızlanmayı biliyorlar bu durumu neden önemsemiyorlar anlayamadım.
SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Antifiriz renkleri ile bu durumun bir alakası yok.Antifriz rengine bakılarak alınmaz. Renkleri otomotiv firmaları belirliyor. Her firma aynı kimyasal bileşen için farklı renk kullanabilir. Rengine bakarak alırsanız büyük hata yaparsınız.
Japonların hepsi P-OAT kullanır. Yani fosfatlı organik antifriz.
Ford da buna geçiyor son 2 yıldır tüm fabrikalarında fakat renkleri farklıdır. Honda maviyi seçmiş. Ford da sarıyı seçti ve tedarikçilerine sarı ürettiriyor.
Türkiye’de Honda’ya antifrizi total veriyor ama sadece yetkili servise veriyor.
Total ürünlerine bakıp P-OAT olanı alıp kullanabilirsiniz. İnorganik değil.
iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
Fd6 için 10 yıl yazıyor kitapçıkta ben 16 yıl sonra değiştirdim ne derecesi düşmüş ne rengi değişmiş nede çamurlaşmış hala inanamıyorum
SM-A715F cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
Madeni Yağlar Ürünler | Petrol OfisiMerhaba.
2018 1.6 dizel araç için hangi antifriz kullanılmalı?
Kitapçığında Honda Tip 2 antifriz kullanılmalı yazıyor ancak servislerde bu ürünü bulamadım.
Farklı marka antifriz kullanacaksanız silikat içermemeli şeklinde yazıyor.
Araçtaki antifriz mavi renkte.Renk değiştirmeden silikat içermeyen antifriz kullanmak istiyorum ancak piyasada bulamadım.