- Ad Soyad
- M2Hamid
- Aracınız
- Civic FD6 2010
Uzun süredir gözlemlerimle emin olduğum üzere, FD6 serisi bütün Civiclerin arka helezonları ağırlık kaldırma özelliğini kaybetmeye başlamış durumda. Kendi kullanımımdaki araçta da bu durumu gözlemliyorum. Merak edenler incelerse özellikle sol arka helezon yay yüksüz halde bile oldukça çökük duruyor. İşin tuhafı da uzun süredir arka helezon yayı arıyorum ama FD6 için serviste orjinali ve eibach tarzı spor yaylar dışında kaliteli bir yay satılmıyor. Mazuki marka Türk üretimi yaylar ama bana güven vermediler. Amerikada orjinali 28 dolara satılıyor, Rusyada OBK marka alternatif japon malı yay çifti 55 dolara satılıyor ama ülkemizde bu konuda parça sıkıntısı var. Servis orjinalinin tanesine 320 tl civarı fiyat istedi bu arada
Aracın bütün amortisörleri KYB marka, kodları da belli ve internette bile bolca bulunuyor ama helezon yaylarını kimin ürettiğini bulamadım. 2005 vtec kasaya kadar yaylarda KYB marka ve rahatça bulunabiliyor ama FD6dan itibaren KYBnin listesinde görünmüyor.
Acaba vtec kasa ile FD6nın arka helezon yayları aynımıdır?
Bu konuda bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.
Aracın bütün amortisörleri KYB marka, kodları da belli ve internette bile bolca bulunuyor ama helezon yaylarını kimin ürettiğini bulamadım. 2005 vtec kasaya kadar yaylarda KYB marka ve rahatça bulunabiliyor ama FD6dan itibaren KYBnin listesinde görünmüyor.
Acaba vtec kasa ile FD6nın arka helezon yayları aynımıdır?
Bu konuda bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.