VaiN
Özel Üye
- Ad Soyad
- Uğur Şenyavaş
- Aracınız
- Diğer Markalar
Yeni aracınız hayırlı olsun, MG ile ilgili bilgilerinizi ve tecrübelerinizi de bir ara bizimle paylaşırsanız çok mutlu oluruz.
Selam hocam, bir giriş yapayım tabi daha çok az bir süre oldu. Bunu bir ilk izlenim kabul edebiliriz. Bir ilk bakıma girelim çıkalım daha net şeyler söyleriz.
Öncelikle 1300 km'yi buldum araçla. 24 saate yakın da toplam seyir süresi oldu.
Aracın kalite hissiyatı, konfor seviyesi ve sessizliği çok başarılı. Gerçekten parasına göre sundukları inanılmaz. Aracı Mersin'den alıp İstanbul'a getirdim. Ve çok hastaydım. Ona rağmen hiç zorlanmadan geldim. Honda ile bu kadar uzun yol gittiğimde zaten yol sesinden başım ağrıyordu. 4-5 saatin üzerinde yolculuk yapamıyordum. Koltuklar müthiş rahat. FK7'de sevmediğim özelliklerden biri de koltuklardı.
Araç epey büyük. Bunu da hissettiriyor kullanırken. Motor epey güçlü olsa da şanzıman biraz nazlı. O yüzden özellikle FK7 gibi güçlü bir araçtan bu tarz bir araca geçmeyi düşünenler için o eski atiklik çeviklik olmayacak bunu bilerek geçsinler Aracın büyüklüğü, şanzımanın biraz nazlı olması ve aracın konforu sizi ister istemez daha sakin bir sürüşe yönlendiriyor.
Donanım seviyesi çok iyi. Gerçekten devasa bir cam tavan var ve çok büyük açılıyor. MG Pilot tüm özellikleri çok iyi çalışıyor. Otomatik uzun far olsun, şerit takip, şeritte tutma, şerit ortalama olsun hepsi çok başarılı. 360 kamera olayı çok güzelmiş. En hoşuma giden özelliklerden biri o oldu.
Arka koltuk kullanımı çok iyi. Geniş ve ferah. Ek olarak arkada da malzeme kalitesi üst seviyede kalmaya devam ediyor.
Apple Carplay bağlantısının kablolu olmasından biraz müzdaribim. Ama bunun asıl sebebi orta konsolun pek kullanışlı olmaması. FK7'deyken kablosuz carplay hiç aramazdım. Çünkü FK7'nin orta konsol kullanışlılığı gerçekten hiç bir araçta yok. Bir sürü alan vardı, telefon, cüzdan vb. eşya koyabileceğimiz. Bunda o kadar cömert olmadığı için telefonu kabloyla bağlayınca koyacak yer bulmakta zorlanıyorum Gerçekten de şu ana dek memnun kalmadığım tek şey orta konsolun kullanışsız olması oldu.
Tabi bir çok arkadaş yakıt tüketimini merak edecektir. İstanbul'a döndüğümden beri aynı rotada trafiğin durumuna göre 6,3 ve 8,5 litre arasında değişiyor gidiş gelişlerim. Şehir içinde şu an için 7,5 diyebiliriz. Şehir içinde bu değer çok iyi gözükse de Mersin'den İstanbul'a gelirken uzun yolda 120-140 arası kullanımda tüketim değerim de 7,5 civarıydı. Tabi aracın yeni olması, dönüş yolunda Niğde, Haymana, Polatlı, Ankara dolaylarının -10 derece olması, aracın 1610 kg boş ağırlığa sahip olması derken bu değer de normal geldi bana. Honda'yı da Kasım ayında almıştım. İlk zamanlar ortalamam 9,2-9,7 arası değişiyordu. En sonra satarken 100 bin km ortalaması 8,2'ydi.
Şimdilik böyle arkadaşlar. Piyasaya yeni giren bir aracı alarak biraz risk aldım. Sundukları fiyatına göre ülke şartlarında inanılmaz. Ama uzun dönemde ne olacak hep birlikte göreceğiz. Hem aracın uzun dönem performansı açısından hem de markanın uzun dönemde piyasadaki yeri açısından bir bilinmezlik var. Umarım pozitif yönde gelişir.