Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Arkadslar arac fb7 72000 km de fren hidroligi degistirmek istedigimde bu hidrolik yagin markasi önemli mi onereceginiz yag var mi
Sizce 6 yıllık ve 60bin km.deki bir araçta balata sertliği ne düzeydedir?Ben orjinal balatalar yerine önlere Valeo, arkalara TRW aldım 55bin kilometredeyken aracım ki bitmemişti balatalar. Şu anda 90bin km'deyim hala daha bitmiş değil bu aldıklarım ki İstanbul trafiğinde sık sık fren yapıyorum.
Balatalar bitmese de zamanla çok sertleşiyor baskı ve yüksek sıcaklıkla birlikte artık sürtünme kuvvetine karşılık bir kayıp olmuyor balatada ve bitmiyor ancak işlevini de tam anlamıyla yerine getiremiyor ve disklere zarar vermeye başlıyor. Çok uzun süre bitmeyen balataları bence değiştirmekte fayda var.
Benim arka balatalarda nerdeyse bu seviyelere yaklaştı, daha uyarı çubuğunda ötme yok
Sizce 6 yıllık ve 60bin km.deki bir araçta balata sertliği ne düzeydedir?
Normalde sadece orjinal arka balata almayı planlıyordum
Ön balatalar yarım civarında daha 20-30bin km. rahat çıkaracak gibi, arkalar azalmış ve 6 ay sonra 5-10bin km.ye muhtemelen değişecek.
Eğer önlerde 6 yıldır çok sertleşmiş ise komple takım olarak değiştirmek daha mantıklı mı acaba![]()
Fren hissi olarak bir kaybım yok aslında, sizin sertleşme ifadeniz kafamı karıştırdı![]()
Gözlemleyin hocam çok sertste vuunn tarzında ses yaparken fren tutmuyorsa çok serttir, bunun dışında kilometre olarak 75-90 görülebilir ancak disklere ne yapar sertse bilemem ve yıldan bağımsız olduğunu düşünüyorum bu değişimin.Sizce 6 yıllık ve 60bin km.deki bir araçta balata sertliği ne düzeydedir?
Normalde sadece orjinal arka balata almayı planlıyordum
Ön balatalar yarım civarında daha 20-30bin km. rahat çıkaracak gibi, arkalar azalmış ve 6 ay sonra 5-10bin km.ye muhtemelen değişecek.
Eğer önlerde 6 yıldır çok sertleşmiş ise komple takım olarak değiştirmek daha mantıklı mı acaba
Fren hissi olarak bir kaybım yok aslında, sizin sertleşme ifadeniz kafamı karıştırdı![]()
Şükürki şimdilik ses yok, ayrıca nerdeyse hiçte toz yapmıyorlar diyebilirim.Gözlemleyin hocam çok sertste vuunn tarzında ses yaparken fren tutmuyorsa çok serttir, bunun dışında kilometre olarak 75-90 görülebilir ancak disklere ne yapar sertse bilemem ve yıldan bağımsız olduğunu düşünüyorum bu değişimin.