Boschtan uzak durun da, diğerleri iş görür. Boschtan sonra mobil dot 4 koydum memnunum.
Az önce Liqui Moly dot 4 sl6 1 lt sipariş verdim. Dediğiniz gibi kaliteli yağların çoğunu bulmak zor. Aslında çoğu malzeme şu anda piyasada yok. Muhtemelen fiyatları değiştirdikleri için stok yok gösteriyorlar. Tam 1 hafta önce disk takımı siparişi verdim, kargolamadıkları için bugün mecbur iptal ettim. Bu bir haftada satıcı 2 kez fiyat yükseltti. Markanın tedariğinde sorun olduğunu bahane ediyorlar, stokta yoksa niye satıyorsun diyince cevap yok. Paramız bu şekilde değer kaybetmeye devam ettikçe kaliteli ürünleri bulmak da zorlaşacak gibi görünüyor.
Bu arada geçen ay sormuştum serviste, orijinal Honda fren hidroliği 500 ml 140 TL olması lazım yanlış hatırlamıyorsam.
Yağ bugün geldi, zaten kaliteli bir yağ bir sorun çıkaracağını sanmıyorum. Bunu da nette satan sadece bir satıcı vardı ve 165 TL ye aldım. Honda servis yağının yarım listesinin 140 lira olduğu düşünüldüğünde fiyatı gayet makul oluyor. 1-2 hafta içinde müsait olduğumda ön arka fren disk ve balataları tamamen yenileyip yağı da o zaman değiştireceğim. Sonrasında durumu paylaşırım.Değişimine 300 istiyorlar serviste hocam 1 ay oldu olmadı bende soralı, 140 liralık yağ 80 e geliyor olsa kdv kâr 140 olur tahminimce yukarıda yazdığımız yağlara benzer bi yağ kullanıyorlar, bakım için 3400 lira dediler belki yaptırım diye sormuştum ama en az 5 bakım yaparsın dışarıda bu fiyatlara, motulun rbf 600 ve 660 da var ama motul yağların sahtesi var hocam motulde internete pek güvenmiyorum. Fren hidroliği bile bulunamaz hale gelmiş. Liqui moly de 1 litresi gayet uygun bende almayı düşünüyordum değişimden sonra durum nedir hocam bilgi verir misiniz?
iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
Değişimine 300 istiyorlar serviste hocam 1 ay oldu olmadı bende soralı, 140 liralık yağ 80 e geliyor olsa kdv kâr 140 olur tahminimce yukarıda yazdığımız yağlara benzer bi yağ kullanıyorlar, bakım için 3400 lira dediler belki yaptırım diye sormuştum ama en az 5 bakım yaparsın dışarıda bu fiyatlara, motulun rbf 600 ve 660 da var ama motul yağların sahtesi var hocam motulde internete pek güvenmiyorum. Fren hidroliği bile bulunamaz hale gelmiş. Liqui moly de 1 litresi gayet uygun bende almayı düşünüyordum değişimden sonra durum nedir hocam bilgi verir misiniz?
iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
Hayırlı olsun bende değiştim bana da 0.25 litre yazmışlar yapılan işin kötüsü olmaz kazasız belasız kullanırsınız İNŞALLAHBugün tüm fren disk-balata takımı ile birlikte fren hidroliğini değiştirdim. Ancak maalesef satın aldığım yağı kullanamadım. Değişimi yaptırdığım usta hem 1 litrenin yetmeyeceğini, hem de kullandığı vakum makinesi içinde halihazırda kendi yağı olduğu için vakumlu makine değişim yaparsa benim yağı kullanamayacağını söyledi. Halbuki makine hortumunu verdiğim yağ kutusuna bağlasa olay hallolacak, işine öyle geldi. Vakumlu makine ile hidroliği değiştirebileceğim başka yer olmadığı ve zaten fren disk ve balatalar söküldüğü için açıkçası hoşuma gitmese de mecbur kaldım. Kullanılan yağ Würth Dot 4, kötü bir yağ olmasa da Liqui Moly Dot 4 SL 6 çok daha iyi ve boş yere yağa tekrar para vermiş oldum. Fren hidroliği değişimine yaklaşık 1,5 litrelik yağ ile 250 TL, fren disk- balataları değişimi + V kayışı değişimi işçiliğine de 250 TL ödedim. Toplasan 1 saatlik işi 4 saatte ancak halledebildiler,. Küçük yerde yaşamanın bu tür sorunları oluyor maalesef, hem olmadık paralar istiyorlar hem de istendiği şekilde iş yaptırmak mümkün olmayabiliyor. Fren hidroliği tamamen yenilenmiş oldu, hatta aslında tüm eski yağ ve kirlerin akması için biraz fazladan yağ harcadı usta. Aldığım yağı da (04/2021 üretimi) gerekirse seneye kullanır fren hidroliğini tekrar yenilemiş olurum diye düşünüyorum. Yetkili serviste fren hidroliği değişimi üzerinden tam 3 yıl geçmiş, kayıtlardan baktığım kadarıyla 1 litre kullanılmış ve çıkan yağ oldukça bozuktu. Şu an için tüm disk ve balatalar ile birlikte, fren hidroliği tamamen yenilenmiş oldu. Frenlere ilk alıştırma (bedding) işlemini de yaptım ve şu an için bir sorun görünmüyor.
Bugün tüm fren disk-balata takımı ile birlikte fren hidroliğini değiştirdim. Ancak maalesef satın aldığım yağı kullanamadım. Değişimi yaptırdığım usta hem 1 litrenin yetmeyeceğini, hem de kullandığı vakum makinesi içinde halihazırda kendi yağı olduğu için vakumlu makine değişim yaparsa benim yağı kullanamayacağını söyledi. Halbuki makine hortumunu verdiğim yağ kutusuna bağlasa olay hallolacak, işine öyle geldi. Vakumlu makine ile hidroliği değiştirebileceğim başka yer olmadığı ve zaten fren disk ve balatalar söküldüğü için açıkçası hoşuma gitmese de mecbur kaldım. Kullanılan yağ Würth Dot 4, kötü bir yağ olmasa da Liqui Moly Dot 4 SL 6 çok daha iyi ve boş yere yağa tekrar para vermiş oldum. Fren hidroliği değişimine yaklaşık 1,5 litrelik yağ ile 250 TL, fren disk- balataları değişimi + V kayışı değişimi işçiliğine de 250 TL ödedim. Toplasan 1 saatlik işi 4 saatte ancak halledebildiler,. Küçük yerde yaşamanın bu tür sorunları oluyor maalesef, hem olmadık paralar istiyorlar hem de istendiği şekilde iş yaptırmak mümkün olmayabiliyor. Fren hidroliği tamamen yenilenmiş oldu, hatta aslında tüm eski yağ ve kirlerin akması için biraz fazladan yağ harcadı usta. Aldığım yağı da (04/2021 üretimi) gerekirse seneye kullanır fren hidroliğini tekrar yenilemiş olurum diye düşünüyorum. Yetkili serviste fren hidroliği değişimi üzerinden tam 3 yıl geçmiş, kayıtlardan baktığım kadarıyla 1 litre kullanılmış ve çıkan yağ oldukça bozuktu. Şu an için tüm disk ve balatalar ile birlikte, fren hidroliği tamamen yenilenmiş oldu. Frenlere ilk alıştırma (bedding) işlemini de yaptım ve şu an için bir sorun görünmüyor.