Arkadaşlar 22 model fe1 sahibiyim. 3 yılı bitti. Normalde bildiğim kadarıyla 3 yıl sonunda garanti yasal olarak bitiyor fakat serviste bakımları devam ettiği sürece honda bu garantiyi devam ettiriyor. Şimdi sizlere sorum şu. Garanti kapsamında aracımın aküsü ve direksiyon kutusu değişti zaten. Serviste bakım yapmaya devam etmek mantıklı mı ? Piyasanın 2 katından fazla fiyat talep ediyorlar çünkü. Aracın elektronik aksamı sadece garanti kapsamında onun dışında zaten direk kullanıcıya kitliyorlar.
bence bunun cevabı kullandığınız koşullar ile değerlendirilmeli.
Senaryo 1:
yılda 50000km yapıyorsunuzdur
bu kullanımın %80-90 otobandır
bu durumda araç kolay kolay yıpranmaz ve 5 bakım boyunca atıyorum 10-12bin ortalama 11bin vermek yerine siz dışarıda 4bine hallederek 7x5= 35000tl, 3 yılda 105.000tl cebinize sokarsınız.
bu durumda bile değermi değmezmi göreceli ama bana kalırsa değmez yani ben yapmazdım 150,000km şu an var olan kmye ek kullanacaksınızda ancak extradan sürdüğünüz 3 yılda size 105.000tl kar bırakacak oysa bu total mesafede enjektör,beyin,turbo,cvt kayış vs gitse bırakın tamamını teki bile o rakam üzerinde.
Senaryo 2:
yılda 20000km yapıyorsunuzdur:
abi 2 x 11bin= 22bin yerine 2x4bin=8bin ödeyeceksiniz tamamındaki kar toplamı 14000tl olsa olsa 3 yılda 42000tl olacak bırakın şanzımanı çok basit bir parça dahil arızalansa o rakamdan fazla tutar dahası aracı satarkende rahatlıkla 14binden fazla edecek bir değer katkısı olmaması halinde değer kaybı bu.
şahsen ben 2inci el bir FE kasa alacak olsam ve araç dışarıda servis ise bırakın 14bini 100,000tl daha uygun olmadığı sürece yanına bile yaklaşmazdım.
bu arada güncel piyasaya ne kadar hakimsiniz bilmiyorum ama km düşürülen araçların %99u dışarıdan servis araçlar olduğundan experinde pek hoşnut olmadığı bir durum/bilgili alıcınında.