Civic FE1 Garanti hakkında?

Ad Soyad
Kürşat Yıldırım Küçük
Aracınız
Civic FE1 2021
Arkadaşlar 22 model fe1 sahibiyim. 3 yılı bitti. Normalde bildiğim kadarıyla 3 yıl sonunda garanti yasal olarak bitiyor fakat serviste bakımları devam ettiği sürece honda bu garantiyi devam ettiriyor. Şimdi sizlere sorum şu. Garanti kapsamında aracımın aküsü ve direksiyon kutusu değişti zaten. Serviste bakım yapmaya devam etmek mantıklı mı ? Piyasanın 2 katından fazla fiyat talep ediyorlar çünkü. Aracın elektronik aksamı sadece garanti kapsamında onun dışında zaten direk kullanıcıya kitliyorlar.

Ad Soyad
Timur.S
Aracınız
Civic FE1 2023
Arkadaşlar 22 model fe1 sahibiyim. 3 yılı bitti. Normalde bildiğim kadarıyla 3 yıl sonunda garanti yasal olarak bitiyor fakat serviste bakımları devam ettiği sürece honda bu garantiyi devam ettiriyor. Şimdi sizlere sorum şu. Garanti kapsamında aracımın aküsü ve direksiyon kutusu değişti zaten. Serviste bakım yapmaya devam etmek mantıklı mı ? Piyasanın 2 katından fazla fiyat talep ediyorlar çünkü. Aracın elektronik aksamı sadece garanti kapsamında onun dışında zaten direk kullanıcıya kitliyorlar.

bence bunun cevabı kullandığınız koşullar ile değerlendirilmeli.

Senaryo 1:
yılda 50000km yapıyorsunuzdur
bu kullanımın %80-90 otobandır

bu durumda araç kolay kolay yıpranmaz ve 5 bakım boyunca atıyorum 10-12bin ortalama 11bin vermek yerine siz dışarıda 4bine hallederek 7x5= 35000tl, 3 yılda 105.000tl cebinize sokarsınız.

bu durumda bile değermi değmezmi göreceli ama bana kalırsa değmez yani ben yapmazdım 150,000km şu an var olan kmye ek kullanacaksınızda ancak extradan sürdüğünüz 3 yılda size 105.000tl kar bırakacak oysa bu total mesafede enjektör,beyin,turbo,cvt kayış vs gitse bırakın tamamını teki bile o rakam üzerinde.

Senaryo 2:
yılda 20000km yapıyorsunuzdur:

abi 2 x 11bin= 22bin yerine 2x4bin=8bin ödeyeceksiniz tamamındaki kar toplamı 14000tl olsa olsa 3 yılda 42000tl olacak bırakın şanzımanı çok basit bir parça dahil arızalansa o rakamdan fazla tutar dahası aracı satarkende rahatlıkla 14binden fazla edecek bir değer katkısı olmaması halinde değer kaybı bu.

şahsen ben 2inci el bir FE kasa alacak olsam ve araç dışarıda servis ise bırakın 14bini 100,000tl daha uygun olmadığı sürece yanına bile yaklaşmazdım.
bu arada güncel piyasaya ne kadar hakimsiniz bilmiyorum ama km düşürülen araçların %99u dışarıdan servis araçlar olduğundan experinde pek hoşnut olmadığı bir durum/bilgili alıcınında.

Ad Soyad
Kürşat Yıldırım Küçük
Aracınız
Civic FE1 2021
Hocam öncelikle cevabınız için teşekkür ediyorum lakin benim takıldığım nokta şu. Servis aracın herşeyini garantiye sokmuyor. Şanzımanla alakalı bir durumda direk müşteri hatası diyip gönderdiğini kendi gözümle gördüm. Aracıma bakım yaptırırken. Direksiyonda yırtılma olmuş. Adamlar kanıtlı belgeli şekilde getiriyor arabayı servise, yine aynı şekil kullanıcı hatası diyerek gönderiyorlar. Fren disklerinde takılma diye geliyor, diskler sıcakken su tutmuşsunuz yamulmuş kullanıcı hatası diye yolluyorlar. Yani herşeyi garanti kapsamına almıyorlar malesef.

Ad Soyad
Ahmet Ayhan
Aracınız
Civic FB7 2012
Hocam öncelikle cevabınız için teşekkür ediyorum lakin benim takıldığım nokta şu. Servis aracın herşeyini garantiye sokmuyor. Şanzımanla alakalı bir durumda direk müşteri hatası diyip gönderdiğini kendi gözümle gördüm. Aracıma bakım yaptırırken. Direksiyonda yırtılma olmuş. Adamlar kanıtlı belgeli şekilde getiriyor arabayı servise, yine aynı şekil kullanıcı hatası diyerek gönderiyorlar. Fren disklerinde takılma diye geliyor, diskler sıcakken su tutmuşsunuz yamulmuş kullanıcı hatası diye yolluyorlar. Yani herşeyi garanti kapsamına almıyorlar malesef.
Şahsi olarak bende şunu belirtmek isterim. Hali hazırda 2022 çıkışlı fe kullanıyorum ve dediğiniz durumla karşı karşı karşıyayım garanti durumunda. Ben aracımı geçen yıl 6 bin km de iken satın almıştım ve ilk ilgilendiğim konu araç garanti dışı mı değil mi olmuştu. Kesinlikle haklısınız fiyatlar konusunda ve garanti durumuna sokulmayan konularda. Ben bu aracımdan önce 2018 model Fc5 ve 2012 model fb7 model araçlarımda dahi servis tarafından bakım işlemleri yaptırdım mutlaka tercih meselesi fakat bana daha güvenilir geliyor ve tercih durumum bu yönde oluyor. Ama fiyat konusu ve garanti dışı bırakılma durumları da can sıkıcı. Ama şu şekilde düşünülebilir atıyorum olmaz inşallah ama servis bakımlı araç yaşamış olduğu herhangi bir sıkıntıdan kaynaklı diyelim garanti dışı denildi fakat bu kez en azından tüketici hakem ve yasal haklar konusunda uğraş bile olsa hak arama imkanımız olabilir. Servis harici bir durunda bu söz konusu dahi olmuyor malesef

Ad Soyad
Kürşat Yıldırım Küçük
Aracınız
Civic FE1 2021
Şahsi olarak bende şunu belirtmek isterim. Hali hazırda 2022 çıkışlı fe kullanıyorum ve dediğiniz durumla karşı karşı karşıyayım garanti durumunda. Ben aracımı geçen yıl 6 bin km de iken satın almıştım ve ilk ilgilendiğim konu araç garanti dışı mı değil mi olmuştu. Kesinlikle haklısınız fiyatlar konusunda ve garanti durumuna sokulmayan konularda. Ben bu aracımdan önce 2018 model Fc5 ve 2012 model fb7 model araçlarımda dahi servis tarafından bakım işlemleri yaptırdım mutlaka tercih meselesi fakat bana daha güvenilir geliyor ve tercih durumum bu yönde oluyor. Ama fiyat konusu ve garanti dışı bırakılma durumları da can sıkıcı. Ama şu şekilde düşünülebilir atıyorum olmaz inşallah ama servis bakımlı araç yaşamış olduğu herhangi bir sıkıntıdan kaynaklı diyelim garanti dışı denildi fakat bu kez en azından tüketici hakem ve yasal haklar konusunda uğraş bile olsa hak arama imkanımız olabilir. Servis harici bir durunda bu söz konusu dahi olmuyor malesef
Tüketici hakem heyeti minimum 2 yıl sürdürüyor hocam olayı yalnız :) eski aracımda başıma geldi malesef o da. Bilmiyorum honda olunca garanti olayına pek güvenemiyorum nedense. Bildiğim ettiğim ustaya götürmek daha mantıklı gibi şu an için. Motor aksamında honda zaten sıkıntı yaratan bi araç değil. Şükür daha sanayi yolu görmedik. Elektronikte de umarım sıkıntı yaşamayız :)

Ad Soyad
Timur.S
Aracınız
Civic FE1 2023

hocam yanlış anlamayın lütfen beni muhalefet sanmayın ama balata ve direksiyon zaten sarf malzemeler kapsamında parçalar bunlar ciddi üretimsel hatalar olmadığı sürece kolay kolay hiçbir markada garantiye girmezki zaten.

siz aracı uzun yolda atıyorum 100km boyunca yokuş aşağı sürdünüz balatalar yanıyor ve bekleme tesisine girdiğiniz oradaki personel aracı yıkadı o sırada balata,diskte yaşanan sıcak/soğuk şoku çok ciddi şekilde balataya,diske zarar ha bu bir senaryo ama anlatmaya çalıştığım siz farkında olmadan çok kolayca,mahsumca gerçekleşen hadiseler bunlar.

açıkcası cvt şanzıman konusunda servis araç daimi şekilde servisten bakımlı ise ve 3+3 kapsamında bir araç ise destek olur diye düşünüyordum ama bu öyle değilse o konuda haklısınız ozaman anlamı kalmıyor fakat çevremde tamda tersine aracı 5 yaşında 90bin kmde arkadaş ingiliz üretimi 1.5t civic hb için çok ciddi bir masrafın büyük kısmını ödemedi iyi niyet kapsamında sırf araç servis bakımlı diye.

Aracınız
Civic FC5 2020
Garanti bitse dahi yağ bakımı hariç her parça için servisten orjinal parça kullanılması taraftarıyım hocam

SM-A715F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri