Civic FB7 Hırıltı sesi - V Kayış Gergisi sorunu?

Aracınız
Civic FB7 2013
Arkadaşlar arabayı alalı 10 gün oldu. Aldığım ilk günden beri bu ses var. Araba özellikle düşük devirlerde hırıltı sesi çıkarıyor, tam olarak ne olduğunu da anlamıyorum ama bi bakar mısınız ? Videonun linkini aşağıya ekliyorum..

Çözüm
Arkadaşlar sorun çözüldü. Gergi bilyası bozulmuş, değiştirdiler sorun kalmadı. Bu sorunu yaşayan arkadaşlar şöyle denesinler, kaputu açın, aracın içinde biri frene basarak vitesi D konumuna getirsin ve klimayı açsın. Rölantide bile o kadar ses çıkarıyor ki sorun direkt anlaşılıyor.. Gergi bilyası “ina” marka işçiliğiye beraber 550 tl tuttu..
Hayır :) Sizin gibi tüketiciyim, sadece uzun süredir Civic FD6&FB7 kullanıcısıyım ve işbilmez ustalar yüzünden araçla ilgili birçok parça ve malzeme hakkında zamanla kendim bilgi sahibi olmak durumunda kaldım diyebilirim.
Hocam yukarıdaki video çok faydalı olmuş.aynı ses benim araçtada var gergi kütüğü,v kayış hava hortumu filtresi vs.vs.değişim yapıldı şanzıman yağını ise otomatik vites fb7 aracım için özellikle yetkili servisten yaptırdım ama bir türlü bu sesi kesmedim çok sıkıcı bir durum 2 ay olmadı arabayı alalı ama çok soğuttu beni bu durum

Geri