Tam benim kafadansınız, tek başına keyif yapmak kadar güzel bir şey yok.Yalnızken çok keyifli ama evde "yap bize de bi latte" diyen olursa yoruyor.![]()
Tam benim kafadansınız, tek başına keyif yapmak kadar güzel bir şey yok.Yalnızken çok keyifli ama evde "yap bize de bi latte" diyen olursa yoruyor.![]()
Mükemmel bir proje bozuk bir sürü helikopterim var boş bi zaman girişmek geldi içimden.1/5 ölçekli el yapımı açık tekerlekli bir RC model araba yapıyorum, uzun zamandır bu projemi bitiremedim, çoğunlukla geri dönüşümlü yani çöpten toplamalık gibi malzemeler kullandım, geri kalanlar ise eski hobim olan RC model uçak ve helikopterlerden kalma.
30km/s hıza ulaşma ihtimalim var. boş ağırlık bu boyuta rağmen 1080 gram kadar, bodywork henüz hazır değil, 2.4Ghz radyo kumanda, 540 size fırçalı motor ve standart ebat 15kg torklu direksiyon servosu var, motor sürücüsü 60Ah ve 12V destekliyor, ön süspansiyon wishbone elemanları yakıtlı raptor 50 modeli helikopterin pervane kontrol tertibatından alınma, süspansiyonda yay olarak ahşap dil çubuğu ve yaylı ataç kullandım. Arka süspansiyonda ise kalem yayı ve uzaktan kumanda duvar askı aparatı var. Amortisör olarak ufak şırınga kullanacağım. Lastikler tanesi 20 liralık sünger model uçak tekerleği dış kısımlarında kesilerek ayarlanmış kauçuk hortum var. Daha pek çok detay.
Ekli dosyayı görüntüle 267218
Ekli dosyayı görüntüle 267217
Aynı şasiyi farklı projelerde 2015 ten beri kullanıyorum, ortadaki havuz biçimli şasi saat kutusu. Bodywork parçaları depron ve balsa ağacı gibi hafif ama kırılgan malzemeler.
Schweppes şişesi ölçeklendirme görseli için orada duruyor başka bir amacı yok.
swashplate linklerinden çok güzel bağımsız çift salıncak süspansiyon çıkıyor, en ideal yapı arka süspansiyonu sabit yani bağımlı tip dingil usülü yapıp ön tarafı ball linkler ile tasarlamak, sert rijit yapıdaki ahşap çubuk ve çıtalar şaside çok güzel iş görüyor dremel varsa zaten mükemmele yakın iş çıkar bende o yok bu kadar başarabildimMükemmel bir proje bozuk bir sürü helikopterim var boş bi zaman girişmek geldi içimden.
Bir solukta okudum, dremel var sıkıntı yok, ama bu kadar beceriklimiyim şüpheye düştüm, teknik olarak çok zayıfım sanırsamswashplate linklerinden çok güzel bağımsız çift salıncak süspansiyon çıkıyor, en ideal yapı arka süspansiyonu sabit yani bağımlı tip dingil usülü yapıp ön tarafı ball linkler ile tasarlamak, sert rijit yapıdaki ahşap çubuk ve çıtalar şaside çok güzel iş görüyor dremel varsa zaten mükemmele yakın iş çıkar bende o yok bu kadar başarabildim
fırçalı motor sürücü ve motorları fırçasız olanlardan ucuz, batarya olarak yine model uçak bataryası yada piyasada şu sıralar revaçta olan lityum bazlı 3.6 volt kalem pil benzeri bataryalardan kullanılabilir. Yüksek amper asılmadıkça götürür.
gerisi birkaç parça atıl durumda yay, braket, korniş, eski tv kumanda kapağı ıvır zıvır
zaten en çekici tarafı çok ucuza mal edip ortaya çıkan 25-30km/s lik hız ve parkta sürüş keyfi.
Benzer yapıdaki RC otomobiller 6000 liradan başlar olmuş, bunu parayla yapsanız 1000 lirayı geçmiyor ama buna da gerek yokelde malzeme varsa.
taban parçasına magnezyum çakmak taşı parçaları yerleştirmeyi düşünüyorum gece sokakta belki şova dönüşen birşeyler yaparım. Arka kısıma difüzör ve arka kanat ekleyeceğim bir miktar downforce illa ki üretecek, süspansiyon yumuşak olduğundan yüksek hızda illa ki yere sürtecek tabanı![]()
İlgimi çeken herşeyi denemeye meraklıyımdır. Ayırım yapmam.
Uzun süre kartondan maket yaptım.
Ekli dosyayı görüntüle 267237
Ekli dosyayı görüntüle 267238
Ekli dosyayı görüntüle 267239Ekli dosyayı görüntüle 267240Ekli dosyayı görüntüle 267241Ekli dosyayı görüntüle 267242Ekli dosyayı görüntüle 267243
Sonra 3D yazıcı olayına girdim.
Ekli dosyayı görüntüle 267244Ekli dosyayı görüntüle 267245
LEGO yaptım. Devam etmek istiyorum ama Technic serisi çok pahalı...
Ekli dosyayı görüntüle 267246
Gazete kağıdından, mısır püskülünden, fındık ağacı kabuğundan sepetler yaptım.
Ekli dosyayı görüntüle 267247Ekli dosyayı görüntüle 267248Ekli dosyayı görüntüle 267249
Antika eşyalar toplarım.
Ekli dosyayı görüntüle 267250
Ekli dosyayı görüntüle 267251
Para koleksiyonu yapıyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 267252
Gezdiğim yerlerden hatıra eşyalar alırım.
Ekli dosyayı görüntüle 267253
Son olarak da BİM de gördüm. "Bunu da yapar mıyım?" Diye içimden geçirirken kendimi kanaviçe yaparken buldum.(şaka değil gerçekten ben yaptım)
Ekli dosyayı görüntüle 267254
Hayattan keyif almak bu olsa gerek. Yapmadığınız şey kalmamış, tebrikler.İlgimi çeken herşeyi denemeye meraklıyımdır. Ayırım yapmam.
Uzun süre kartondan maket yaptım.
Teşekkür ederim ?Valla tebrik ediyorum hepsi birbirinden güzel,her iş gelmiş elinizden
iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.