Arkadaşlar dizel aracınızı, sık sık yüksek devirde kullanmanız gerekmiyor. Eğer sık sık yüksek devirde kullanırsanız bu defada tasarruf edemezsiniz. Çünkü dizelde tasarruf, düşük devirde yüksek güç ürettiği için yapılabiliyor.
Sürekli düşük devirde kullanmak tabiiki dpf'in erken dolmasına sebep olabilir, fakat dpf her dolduğunda değişecek diye bir kural da yok.
Dpf rejenerasyonu diye birşey var.
Dizel aracı düşük km yapanların alması, dizelin bakım maliyetlerinin yüksek olması sebebiyle tavsiye edilmiyor.(Pompa,turbo,enjektörler vs)
Kısacası aracınızı düşük devirde kullanabilirsiniz. Herhangi bir sıkıntı olmaz.
LG-D802 cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
Ben sürekli düşük devir kullanıyorum. DPF bunun için dolmuyor yanlışınız var hocam. Düşük devirde kesintisiz 30 dk sürüş yapsanız bile araç DPF içindeki kurumları yakabilir. Ona göre dizayn edilmiş. Öyle olmasa vites değiştirme ikazları üst devirde vites değiştir derdi yahut otomatik daha üst devir bandında vites atardı. Ama öyle bir durum yok... sorun vites devri değil sabit hızda giderek DPF i ısıtma yahut trafikte dur kalkta DPF i yeterince ısıtamama sorunu... ben 10 yıldır dizel kullanıyorum. Artık bu konuda tecrübe sahibiyim...