garanti bilgisi: araçta 3+3 yıl toplam 6 yıl garanti var.
honda Türkiyenin dedikleri aşağıdaki gibi bilgilerinize;
soru: araca kendim ön park sensörü taksam garanti bozulur mu
cevap: genel olarak araca yaptığınız donanımlar aracın garantisini bozmaz ama taktığımız bölümde yada takılan aksamdan dolayı bir arıza gelirse bundan kaynaklı bir sorun olursa garanti kapsamına girmez,
örn. geçenlerde bir araca arka park sensörü takarken sigortayı yakmışlar nasıl becermişler bilemedim ama bundan dolayı aracı garantiye sokmadık.
soru: honda servise gitmesem dışarda yaptırsam garanti biter mi?
cevap: ilk 3 yıl garanti devam eder, fakat sonraki 3 yıl garantisi olmaz. yani ilk 3 yıl zorunlu garanti fakat ilave 3 yıl honda servisinde yapılmış olması şart, yılda bir kez yada 10.000 km de bir.
Ayrıca ilk 3 yıl garanti devam eder ama dışarda kullanılan motor yağından dolayı bir sorun tespit edilirse garanti kapsamına girmez, ama sunroff arıza yaptı diyelim yada gösterge panellerinde birşey oldu bunlar garanti kapsamında olur, genel olarak dışarda yapılan servisten dolayı ilk 3 yıl garanti bozulmaz ama dışarda kullanılan motor yağı fren hidrolik yağı gibi yada eksik bakımdan kaynaklı bir arıza oluşursa garanti kapsamına girmez dedi.
sanırım açıklayıcı olmuştur yeni alan yada alacaklara,
Sonuç: şimdi ben neyapacam diye sorarsanız, aracın 3+3 yıl garantisi gitmesin diye serviste yaparım, zaten 200-300 tl ucuz olsun diye çokta kasacak değilim öyle olsa sıfır arabaya bu paralar verip almam

herkesin kendi fikri karar sizlerin. ama çokta pimpirikli değilseniz dışarda ucuza hatta tanıdık güvenilir biri varsa gidebilirsiniz.