Muafiyet uygulama olayını bende sizden öğreniyorum şuan. Kasko yaptırırken bu maddeyi sorup iptal ettirmek lazım başımıza gelmeyecek diye birşey yok . Kasko yaptırma konusu aslında biz bilmiyoruz ama yaptırmayan çok insan var. 2 ay önce arkadaşım Peugeot 206 sı ile ışıklarda dalıp önündeki 520 i xdirive arkadan vurdu hızlı vurduğu için o araçta öndeki traktöre vurdu . BMW tüm hava yastıklarının açtı arkadaşın kaskosu yoktu pahalı bir araba değil diye yaptırmıyordu ama BMW binde kaskosu yoktu sonuç arkadaş arabayı adama bıraktı artı aracını yaptırdı ve nakit 142000 TL para verdi adama sigortasının ödediği 49000 TL haricinde. Allah'tan yaralama yada Allah korusun can kayıplı bir kaza olmadı eğer öğle olsaydı çıkılmazdı işin içinden. İnsan başına gelmeden bilmiyor kaskoya verilen parayı gereksiz gören kesim çok yine kasko yaptırabilecek durumu olmayanlarda var birdaha kasko için kendini mali olarak kasmak istemeyen de .kaskosuz olma ihtimali sıfır kanaatimce. Ancak bugün başak bir konuda bir şey öğrendim bu kasko ile ilgili, selde aracı perte ayrılanlara %15-20 arasında muafiyet uygulandığına şahit oldum. Buda demektir ki kaskodan gelen parayla aynı araçlarını bir daha alamayacaklar... Tabiki buna yeni değer teminatı olan 0 yasındaki araçları katmıyorum, onlar zaten direk anahtar teslim alıyorlar. benım bahsettiğim 3 yaşından büyük araçlar için.
Farklı mekanlarda benzer hiçlikler..