Arkadaşlar makyajlı kasa eco ex. aracım henüz 1 yaşında. şöfor koltuguna yaslanınca belli zaman aralıklarında gıcırtı sesi geliyor. bu neden kaynaklı olabilir. daha önce kullandıgım araçların hiçbirin de böyle birşey görmedim.
Seste çoğalma hiç hocam. Neyse öyle kalıyor. Öyle yaylı yatak gibi sürekli bir gıcırtıda yok zaten hocam. Arada sırada geliyor. Garantisi varsa tabiki götürün baksınlar hocam. Garantisi bitmeden tekrarlarsa yine götürün. Garantinizi kullanın sonuna kadar.alışmaya bende alışırım da. 1 yıllık araç ta ses gelirse 3 veya 4 yıl sonrasını düşünemiyorum. acaba yayları yaglasalar olurmu. sizde 3 yıl sonra tekrar ses gelmeye başladıysa. civic te kronik sorun bu demek. diğer koltuklarda da gıcırtı sesi varmıydı sizde.
Tam olarak ondan bahsediyorum, tam yaslandığınız yerden geliyor ve her zaman değilhocam benim araçta. hem alt kısım hem yaslandıgım kısımdan gıcırtı sesi geliyor. düz yolda giderken ve araç hareket etmeden önce bu sesler çıkmıyor. sadece hafif tümsekli yerlerde yada araç hafif sallandıgında gıcırtı sesi başlıyor.
Benimki yaslanılan yerde, içeriden gelen bir sesti, bence kendiniz uğraşmak yerine götürün. Parçanın gelmesi 2 hafta sürmüştü, sonra da gitmiştim, değiştirdileralışmaya bende alışırım da. 1 yıllık araç ta ses gelirse 3 veya 4 yıl sonrasını düşünemiyorum. acaba yayları yaglasalar olurmu. sizde 3 yıl sonra tekrar ses gelmeye başladıysa. civic te kronik sorun bu demek. diğer koltuklarda da gıcırtı sesi varmıydı sizde.
Servise periyodik bakımlar esnasında söylemiştim, kronik dediler. ön konsolda da özellikle kışın çok fazla trim sesi vardı. Sökmemiz lazım dediler söktürmedim açıkçası. Bu seslerle yaşamayı öğrendim diyelimHocam servise götürüp baktırmadınmı neden gıcırtı sesi geldigine. dikkat ettim araba çalımadıgın da gıcırtı sesi olmuyor koltukta. hareket halinde iken gıcırtı sesi geliyor anlamadım. cuma günü servise götürecem.
Güzel nokta, bu arada her yerden gelebiliyor Bizim Sport Plus’ta koltuktan geliyordu , düzeltildi garantinden, Rs’te ise bir süredir tokadan geliyor da uğraşmadıkArkadaaşlar şimdi servisten geldim. test sürüşüne çıktım usta ile. gıcrtı sesini duyunca direk bana koltuktan gelmiyor dedi. emniyet kemerinin tokasından geliyor dedi. emniyet kemeri tokasının girdigi yuvayı yagladı gıcırtı sesi kesildi şuanlık. aklınızda bulunsun bence.