Lastik basınç sensörü hakkında

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ywzckr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aracınız
2psi eksik kullanmaniz lastigin asiri isinmasina, fren mesafesinin azalmasina lastigin asinmasini da hizlandirir, lastik basinc sensoru degil monitoring olarak abs ustunden olcuyormus hakkaten basinc filan olcmez tum lastikler 26 psi basinca dussede haber vermeyecek yani anliyacaginiz cok da ise yarayacak bisey degil.

iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

2 psi'dan hiç birşey olmaz... diyorum ama siz anlamamakta ısrar ediyorsunuz... aracın tekerleri ısındığında ortalama basınç 2 yada 3 psi yükselir. Bunu sistem algilamayabilir... bu gayet normal... çünkü soğukken 2 psi düşük olan basınç ısınınca sensorun limitleri dahilinde algılanır... ama 32 psi dan 24 25 e düşerse sistem bunu algılar... 2 psi hic bir tehlike oluşturmaz bu yüzden...

ywzckr

0
2 psi'dan hiç birşey olmaz... diyorum ama siz anlamamakta ısrar ediyorsunuz... aracın tekerleri ısındığında ortalama basınç 2 yada 3 psi yükselir. Bunu sistem algilamayabilir... bu gayet normal... çünkü soğukken 2 psi düşük olan basınç ısınınca sensorun limitleri dahilinde algılanır... ama 32 psi dan 24 25 e düşerse sistem bunu algılar... 2 psi hic bir tehlike oluşturmaz bu yüzden...

Hocam o zaman aracinizi 32 degil 30 da kullanin ne de olsa 2-3 isininca artar. Ben anlamamakta israr etmiyorum 2 psi onemsiz degil havanin azalmasi normal bu konuda hemfikiriz. Kaldiki 26 psi tum tekerlerin havasini da indirseniz algilamiyor cunku sadece lastikler arasinda esitsizlik olursa algiliyor arac. basinc sensoru yokmus aracta monitoring olarak abs den izledigini ogrendim. Birde 2 psi yeri gelir hayat kurtarir 2/32 yaklasik %6 demek bu degisim onemsiz degildir.

Hocam bana göre bu lastik basınç sensörü arabanın dengesi ile ilgili. Tekerin hangisinin havası inerse insin. Araba dengesini kaybedince uyarı veriyor. Mesela hangi lastik olduğunu söylemiyor. Lastikleri söktürdüm jantlarda bunu tespit edecek bir alet edavat yok. Araba dengesini kaybedince uyarı veriyor. Anlayacağın halen geliştirilmesi gereken bir özellik. Elindeki ile idare edeceksin. Hayırlı güzel günler. Bütün yol arkadaşlarımıza Rabbim kaza bela vermesin.

LG-H870 cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Aracınız
Civic FC5 2018
Hocam bana göre bu lastik basınç sensörü arabanın dengesi ile ilgili. Tekerin hangisinin havası inerse insin. Araba dengesini kaybedince uyarı veriyor. Mesela hangi lastik olduğunu söylemiyor. Lastikleri söktürdüm jantlarda bunu tespit edecek bir alet edavat yok. Araba dengesini kaybedince uyarı veriyor. Anlayacağın halen geliştirilmesi gereken bir özellik. Elindeki ile idare edeceksin. Hayırlı güzel günler. Bütün yol arkadaşlarımıza Rabbim kaza bela vermesin.

LG-H870 cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

abs sensoru uzerinden bilgi geliyor

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Aracınız
Civic FC5 2018
Merhaba, Lastik basıncını 32 bar ayarladıktan sonra 30 bara düşerse bu sensör uyarı vermiyor mu? 32 bar vurdum iki hafta sonra baktım 30 a düşmüş tüm lastikler hiçbir uyarı da vermedi kalibre etmemizin ne anlami var şimdi sadece patlayınca mı uyarı veriyor bu alet ?

aracin gostergesinden lastik basinc ayarlari kisimin kontrol ediniz.

Eğer farklı yerlerde kontrol ettiyseniz ondan kaynaklanıyordur. Ben 32 ye ayarladığım lastikleri farklı benzinliklerde ölçtüğümde kiminde 28 kiminde 37 yazıyor. Benzinliklerde bulunan cihazlar kalibre edilmiyor olabilir. Benim lastikler 2 veya 3 bar azalınca sensör uyarı veriyor. Geçen öyle oldu lastiğe 3 cm lik çivi girmiş

FD6 - FB7

ywzckr

0
bizim millet abartıya bayılıyor. lastiğe taş değince neden uyarı vermiyor anlayan var mı .muha.

2010 passatta olan abs uzerinden izleme ozelliginin 2018 civic de lasik basinc sensorumuz var hava azalinca sensor uyari veriyor diye araci satarken anlatilmasi, sadece motoru sorunsuz diyerek arabayi savunamayiz. Eksik olan sey eksiktir bunu da dillendirmeye hepimizin hakki var.

Hocam bi kalibre edebiliyoruz bi de iptal edebiliyoruz baska bir ayari yok diye biliyorum.

Eğer farklı yerlerde kontrol ettiyseniz ondan kaynaklanıyordur. Ben 32 ye ayarladığım lastikleri farklı benzinliklerde ölçtüğümde kiminde 28 kiminde 37 yazıyor. Benzinliklerde bulunan cihazlar kalibre edilmiyor olabilir. Benim lastikler 2 veya 3 bar azalınca sensör uyarı veriyor. Geçen öyle oldu lastiğe 3 cm lik çivi girmiş

FD6 - FB7

Hep shell hocam digerlerinde istasyonlar bakimsiz aletler hep arizali oluyor

Aracınız
[MENTION=11776]ywzckr[/MENTION] iyide ben şuana kadar hiçbir aracımda 2 bar indi diye uyarı vereni görmedim. arkadaşlar gerekli şekilde anlattı. istasyondan istasyona bile çok farklı barlar çıkıyor. yemeyip içmeyip araçta bir kusur aramanın manası yok. geçen benim lamba yandı gittim şişirdim gidene kadar bir teker 5 bar düşmüş, olması gereken bu değil mi?

Aracınız
Hocam o zaman aracinizi 32 degil 30 da kullanin ne de olsa 2-3 isininca artar. Ben anlamamakta israr etmiyorum 2 psi onemsiz degil havanin azalmasi normal bu konuda hemfikiriz. Kaldiki 26 psi tum tekerlerin havasini da indirseniz algilamiyor cunku sadece lastikler arasinda esitsizlik olursa algiliyor arac. basinc sensoru yokmus aracta monitoring olarak abs den izledigini ogrendim. Birde 2 psi yeri gelir hayat kurtarir 2/32 yaklasik %6 demek bu degisim onemsiz degildir.

Hayır sizin bildiğiniz gibi değil... ilk başta yaptığınız kalibrasyon ile ilgili tum tekerlerin 26 inmesi ile ilgili değil... çünkü ilk basta kalibrasyonu 32ye göre yaptıysanız sistem bunu algılar merak etmeyin... ama hemen algılamaz bir süre gitmeniz lazım... tekerlerin biraz dönmesi lazım. Bu arada lastik basıncı ile ilgili videoları izleyebilirsiniz...

Geri