- Ad Soyad
- Uğur
- Aracınız
- Civic FK7 HB 2017
Yazlık için Nokian 235/45 Zr17 97Y Xl Zline lastiğini kullanan var mıdır önerir misiniz?
Merhabalar, r18 olanı geçen yaz e180 2014 model aracımıza aldım ucuz olması sebebiyle. Uzun yolculuklarda kullandık genelde ve michelin pilot sport 4'e göre kıyaslarsam yol sesi ve komforu biraz düşük ancak yol tutuşu ve fren mesafesi oldukça iyi (eskimemiş ps4 ile çok benzer diyebilirim). Genel olarak memnunuz.Yazlık için Nokian 235/45 Zr17 97Y Xl Zline lastiğini kullanan var mıdır önerir misiniz?
Teşekkür ederim.Hayırlı olsun Bizim FB7ler için bence Goodyear EfficientGrip Performance mantıklı
Gayet sessiz bir lastik ve yakıt-yol tutuş dengesi iyi Arkadaşımın aracına bindiğimde izolasyonsuz hali ile araç gayet sessizdi ama lastik tabanında ufak tefek parçalanmalar mevcuttu, mucur ve taşlı şose yollara pek dayanmıyor diyordu ama memnundu.
Ben Continental'i yol tutuş önceliğim nedeni ile tercih ettim ama yol sesi sonrası pekte memnunum diyemiyorum
Evet bayide o lastiğide gördüm. Örnek lastik kesit standında dokundum ve eff. göre biraz daha sert gibiydi. Bu arada lastiğin xl yani hafif ticari olanından sormayı unuttum. Eski araçta ultragrip9 xl kışlık kullandım ve tel daha fazla olduğu için daha dayanıklıydı sanki.Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 daha sessiz bir lastik sanırım. Nokian kışlıkta memnunum da yazlık konusunda kararsızım konfor önemli benim için. @İsmail Beşiroğlu
İsmail hocam burda birşeyler paylaşıldıkça inanın çok şey öğreniyoruz. Evet usta değiliz ama ön fikir ediniyoruz.Merhabalar, haftasonu son mesajımdan sonra pek bakmaya fırsatım olmadı foruma geç cevap için öncelikle kusura bakmayın.
Benim forumdaki yorumlar hakkında genel bir "saçma dediğim" düşüncem olmadı, saçma dediğim yer yumuşak hamur deyip goodyear önerilmesi ve bunun genellenip michelin primacy 4'ten daha dayanıklığı olduğu kanısına varılmasıydı. Primacy 4 ün balon yapacağı yerde eff. grip de yapar. Bu nedenle michelin hakkındaki yorumunuz bence saçma bir yorum evet. Genel olarak saçma ancak kırılacak bir durum olmasın sizin açınızdan. Olur öyle şeyler, herkes saçmalayabilir. Testler vs. kısmen ortada farklı çaplardan dolayı tutarsızlıklar olabilir ancak ben daha ekonomik ve sessiz olduğunu düşünüyorum p4'ün bu testlere bakarak. Tabi Sonuç olarak herkes kendi süzgecinden geçirip parasına ve kafasına göre harcamasını yapar ve istediği lastiği alır.
Benim için tabi ki sizin tecrübeleriniz de önemli ancak bağımsız ve profesyonel testleri daha çok önemserim. Bu nedenle herkes daha tutarlı bilgilere ulaşabilir. Yoksa her kullanıcının aracı, yolu, hızı ve kullanım şekli aynı olmayacağından lastikler hakkındaki düşünce ve tecrübeleri de farklı olacaktır. Bu da tutarsızlık ve yanlış bilgilendirme olarak yorumlarına yansır.