- Ad Soyad
- Salih
- Aracınız
- Civic FE1 2021
Cevabınız için teşekkür ederim.Mann Filter'in ürünleri konusunda son zamanlarda çok sahte ürün videosu görüyorum (özellikli VAG grubunda).
Civicler için olan yağ filtresi W610/6 kodlu olanıdır, eskiden bu filtreler hep Made in Germany olarak geliyordu ama son 3-4 yıldır hep Made in BA (Bosna) olarak geliyor. BA üretimli olanların dış yazı kaliteleri de çok düşük ve üretim tarihinin ışıkta gördüğünüz hologramda yok.
Bu nedenle şahsen kendim yurtdışından Honda'nın orjinal yağ filtresini satın aldım. Sizde bulabilirseniz MAHLE üretimi orjinal mavi filtre bulursanız almaya çalışın, en kaliteli üretim orjinal filtreler onlar.
BA yazanların dışındaki yazı kalitesi zayıf olduğunu ben de düşünüyordum ama arkadaşın biri bu konu altında almanya ve bosnahersek üretimlerini karşılaştırmış.Hatta ikisini de tartmış terazide.O arkadaşın postunda da gördüğüm kadarı ile almanya üretiminin yazıları çok kalitesiz duruyor.
Sinir olduğum şey : Bu tip şeyler için markalar bir önlem almıyorlar.
Kafama takılan şey : Zaten sahte filtreler orjinallerinden çok bariz şekilde farklı.Ufak farklılıkları olan şeyleri karşılaştırırken acaba millet olarak biz mi çok paranoyak oluyoruz ?
Zoruma giden şey şu : Bu memlekette bazı şeyleri artık para ile de keyifle satın alamaz olduk.Çok can sıkıcı bir hal almaya başladı bu !