MAN FİLTER vs BOSH vs ORJİNAL FİLTRE vs FİLTRON

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan sefgngr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ad Soyad
Salih
Aracınız
Civic FE1 2021
Mann Filter'in ürünleri konusunda son zamanlarda çok sahte ürün videosu görüyorum (özellikli VAG grubunda).
Civicler için olan yağ filtresi W610/6 kodlu olanıdır, eskiden bu filtreler hep Made in Germany olarak geliyordu ama son 3-4 yıldır hep Made in BA (Bosna) olarak geliyor. BA üretimli olanların dış yazı kaliteleri de çok düşük ve üretim tarihinin ışıkta gördüğünüz hologramda yok.
Bu nedenle şahsen kendim yurtdışından Honda'nın orjinal yağ filtresini satın aldım. Sizde bulabilirseniz MAHLE üretimi orjinal mavi filtre bulursanız almaya çalışın, en kaliteli üretim orjinal filtreler onlar.
Cevabınız için teşekkür ederim.

BA yazanların dışındaki yazı kalitesi zayıf olduğunu ben de düşünüyordum ama arkadaşın biri bu konu altında almanya ve bosnahersek üretimlerini karşılaştırmış.Hatta ikisini de tartmış terazide.O arkadaşın postunda da gördüğüm kadarı ile almanya üretiminin yazıları çok kalitesiz duruyor.

Sinir olduğum şey : Bu tip şeyler için markalar bir önlem almıyorlar.

Kafama takılan şey : Zaten sahte filtreler orjinallerinden çok bariz şekilde farklı.Ufak farklılıkları olan şeyleri karşılaştırırken acaba millet olarak biz mi çok paranoyak oluyoruz ? 😁

Zoruma giden şey şu : Bu memlekette bazı şeyleri artık para ile de keyifle satın alamaz olduk.Çok can sıkıcı bir hal almaya başladı bu !

m2hamid

FD6 Moderatör/Editör
Yönetici
Ad Soyad
M2Hamid
Aracınız
Civic FD6 2010
Cevabınız için teşekkür ederim.

BA yazanların dışındaki yazı kalitesi zayıf olduğunu ben de düşünüyordum ama arkadaşın biri bu konu altında almanya ve bosnahersek üretimlerini karşılaştırmış.Hatta ikisini de tartmış terazide.O arkadaşın postunda da gördüğüm kadarı ile almanya üretiminin yazıları çok kalitesiz duruyor.

Sinir olduğum şey : Bu tip şeyler için markalar bir önlem almıyorlar.

Kafama takılan şey : Zaten sahte filtreler orjinallerinden çok bariz şekilde farklı.Ufak farklılıkları olan şeyleri karşılaştırırken acaba millet olarak biz mi çok paranoyak oluyoruz ? 😁
Endiselerinizde haklısınız bence, yazıların kalitesinden öte stili çok farklı hale geldi, buraya en son kullanmadan önce fotosunu çektiğim Alman üretimi Mann Filtre'nin dışı ile iade ettigim BA üretimi filtrenin yazılarını koyunca farkı anlayabilirsiniz. Alman üretiminin tepesinde lazerle yazılmış ışıkta görünen üretim tarihi damgası da mevcuttu (fotosunu koydum ama pek anlaşılmayabilir) BA üretimde bu yoktu.
Marka neden önlem almıyor diyorsaniz da esasen markaların piyasayı denetleme rolü yoktur, denetim yetkisi devlete ait bir güçtür. Bu konuda maalesef yıllardır birçok marka sorun yaşıyor, çünkü denetim mekanizmalarinda ciddi yetersizlikler mevcut, sonuçta da biz mağdur oluyoruz tabiki.

1000072976.jpg
1000072975.jpg
1000072978.jpg

1000072977.jpg

Son düzenleme:
Ad Soyad
Salih
Aracınız
Civic FE1 2021
Endiselerinizde haklısınız bence, yazıların kalitesinden öte stili çok farklı hale geldi, buraya en son kullanmadan önce fotosunu çektiğim Alman üretimi Mann Filtre'nin dışı ile iade ettigim BA üretimi filtrenin yazılarını koyunca farkı anlayabilirsiniz. Alman üretiminin tepesinde lazerle yazılmış ışıkta görünen üretim tarihi damgası da mevcuttu (fotosunu koydum ama pek anlaşılmayabilir) BA üretimde bu yoktu.
Marka neden önlem almıyor diyorsaniz da esasen markaların piyasayı denetleme rolü yoktur, denetim yetkisi devlete ait bir güçtür. Bu konuda maalesef yıllardır birçok marka sorun yaşıyor, çünkü denetim mekanizmalarinda ciddi yetersizlikler mevcut, sonuçta da biz mağdur oluyoruz tabiki.

Ekli dosyayı görüntüle 272743
Ekli dosyayı görüntüle 272742
Ekli dosyayı görüntüle 272745

Ekli dosyayı görüntüle 272744
Size katılıyorum.Ben önlem derken biraz da aslında “ işin standardı olsun “ anlamında söyledim;standardı yok ve daha da kötüsü ne sattığını bilen insan sayısı da çok az.

Ben şimdi paylaştığım filtreyi araca taktırdım,yani 3 günden beri artık şu kıvama geldim: “ Bunu söktürüp Fil filtre bari taktırayım ! “ En azından onun sahtesi yok piyasada.

Lazerle yazılan yazı işi sanıyorum eski modellerde vardı.Ben de çok video izledim,” Made in germany yazıp,çince ifade olan modellerde var gibi sanki . “

Dün aldığım yeri aradım açık açık söyledim:Dedim ki “ Bakın sizden çok rica ediyorum,3 gündür başım ağrıyor ve sıkıntısını da daha önce çok çektim bunun.100 KM sizin için geldim medhinizi duyarak;orjinal değilse Filtron falan takın ! “ dedim.

O da bir adamın numarasını verdi.Bölgenin en büyük filtre tedarikçisinde çalışıyor.O filtre tedarikçisi de MANN’ın resmi sitesinde adı geçen bir tedarikçi,sağdan aoldan duyum aldığım bir yer de değil.

Her neyse adamla konuştum.Adam : Ürünleri oraya ben veriyorum,içiniz ferah olsun.” dedi.

Şimdi bu kadar işten sonra da tutup da sahte mal satacaksa,zehir zıkkım olsun diyeyim artık;başım ağrıdı iyice 😊

Benim ürünüm de bu,çok sahte olacağını düşünmüyorum artık herkeste benzer ürün olduğundan.

Bu arada 259.5 gram 😁

Ekli dosyalar

• IMG_1074.png
    IMG_1074.png
    916.4 KB · Görüntüleme: 12
  • IMG_1075.png
    IMG_1075.png
    837.4 KB · Görüntüleme: 12
  • IMG_1076.png
    IMG_1076.png
    822.9 KB · Görüntüleme: 13
  • IMG_1077.png
    IMG_1077.png
    849 KB · Görüntüleme: 14
  • IMG_1078.png
    IMG_1078.png
    842.7 KB · Görüntüleme: 14
  • IMG_1079.png
    IMG_1079.png
    927 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG_1080.png
    IMG_1080.png
    835.7 KB · Görüntüleme: 14
Aracınız
Civic FC5 2020
Usta yada uzman parçacı orijinal ürün gönderiyor bir kaç farklı araca aldım sorun yaşamadım hiç

SM-A715F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bLind

Özel Üye
Aracınız
Civic FB7 2013
Üretim yeri yada yazı fontuna neden bu kadar takıldınız anlayamadım. Görsel olarak conta ve içi aynıydı tarttım gramı gramına aynı geldi ba üretimin sahte yada düşük kalite olma ihtimali yok bence...

Geri