Civic FC5 Motor soğutma suyu hakkında

Aracınız
Civic FC5 2020
Şimdi söylediklerinizi denemek için motoru bir miktar ısıtıp su seviyesine baktım dünkü koyduğum çizgiye geldi. Fakat benim anlamadığım şey şu, bu araba su eksiltmedi ise, soğuk halde iken gösterge neden min seviyesinde duruyor? Yani bu işin normali min ile Max arası değil mi? Fabrika bunu atlamış olamaz değil mi?

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Moderatörün son düzenlenenleri:
Aracınız
Civic FC5 2020
Son olarak şu cevabı buraya eklemek istiyorum, ileride bilgi edinmek isteyenler için açıklayıcı olması açısından. Bugün arabayı aldıgım İstanbul bayisini aradım orada teknik servisten bir ustaya bağlandım, bu su seviyesinin neden sürekli min çizgisinde kaldığını, bundan ötürü şüphe ettiğimi ve kendi kendime 1 bardak su eklediğimi ancak motor soğuyunca ertesi gün yine min seviyesine geldiğini söyledim. Ustanın verdiği cevap şu oldu, sizin metal kapaklı şeffaf görünümlü su eklediğiniz depo yedek depodur asıl su radyatör sisteminin içerisinde dolaşmaktadır, bu deponun amacı sistemin fazla suyu buraya atması ya da gerektiğinde almasıdır. Burada min seviyesinde gözükmesinin hiçbir endişe yaratmaması gerektiği, bugüne dek hiçbir fc5 araçta sıvı eksiltmesi yaşanmadığını, zaten Honda nın bunu 10 yılda bir değişim şeklinde öngördüğünü söyledi. İçiniz de rahat olsun 1 bardak sıvı eklemesi antifirizi bozacak bir hareket değildir. Gönül rahatlığı ile kullanın dedi.

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ad Soyad
Aydın Efe
Aracınız
Civic FC5 2018
Biraz araştırdım kendi adıma yeni birşey daha öğrenmiş oldum. Eski kaslarda yedek depo ile radyatör kapağı ayrı olurdu. Fc5'te ikisini birleştirmişler. Evet bu tarz depo koyduğunuz sıvı motor çalıştığında hatta dolaşmaya başlar. Belki ilk konulduğunda hortum vasıtasıyla max su almaya çalışılıp ekleme yapılabilirdi. Bir yönden ise bu depoya çok ekleme zaten yapamazsınız içinde belli miktar sıvı bulunur. Bu yüzden cam suyu bir iki bardak ancak gitmiştir. Motor çalışıp hareket ettiyseniz sadece max. çizgisine kadar seviyeyi azaltın. İlk eklemeden bu yana hiç motor çalışmadı ise hortumla vakum yapabildiğiniz kadar yapıp max. Seviyesine kasar antifiriz eklenebilir. Rahat olun büyük bir problem olmaz. Cam suyunun yeri mavi kapak.
Ekli dosyayı görüntüle 256787

Faaliyet ayn-ı lezzettir...
Üstadım fc5 2018 eco executive ekranında su seviyesi eksik lambası var mı acaba eğer ki varsa bu uyarı lambası yanınca mı su kontrolü yapılır

Ahmet_Es7

Sayfa Yönetim
Yönetici
Ad Soyad
Ahmet Ö
Aracınız
Civic ES7 2001
Üstadım fc5 2018 eco executive ekranında su seviyesi eksik lambası var mı acaba eğer ki varsa bu uyarı lambası yanınca mı su kontrolü yapılır
Civic'lerde o tarz bir uyarı yok. Siz arasıra bilhassa uzun yola çıkmadan kendiniz motor soğuk iken kontrol etmelisiniz.

Ad Soyad
Aydın Efe
Aracınız
Civic FC5 2018
Civic'lerde o tarz bir uyarı yok. Siz arasıra bilhassa uzun yola çıkmadan kendiniz motor soğuk iken kontrol etmelisiniz.
Üstad fc5 ön panel altında plakalık üst tarafında kalan radyatör ön panelindeki plastik ızgaralarda hafiften sanki önceden bişey damlamış izleri var ne olabilir

Ahmet_Es7

Sayfa Yönetim
Yönetici
Ad Soyad
Ahmet Ö
Aracınız
Civic ES7 2001
Üstad fc5 ön panel altında plakalık üst tarafında kalan radyatör ön panelindeki plastik ızgaralarda hafiften sanki önceden bişey damlamış izleri var ne olabilir
Elinizle bakın. Kıvamı nasıl? Kokusu var mı?
Dışarıdan bir şey damlamış ta olabilir.

Ad Soyad
Aydın Efe
Aracınız
Civic FC5 2018
Elinizle bakın. Kıvamı nasıl? Kokusu var mı?
Dışarıdan bir şey damlamış ta olabilir.
Bu şekil benek benek şimdi sleppy ıslak havlu ile sildim kuruyunca izler geri gelecek mi bakalım radyatörleri el feneri ile kontrol ettim alt tarafı kuru herhangi bir sızıntıda yok

Ekli dosyalar

• IMG_20250326_145946.jpg
    IMG_20250326_145946.jpg
    162 KB · Görüntüleme: 7
Geri