Civic FC5 Motor yatak sesi mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Batur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Batur

0
İyi günler 2017 model 50 bn km de aracımda kalkışta 20 km hızlara kadar gaz bastığımda gır gir diye ses geliyordu servis bakımlı aracım dışarda honda ayrılma usta vardı baktı gergi sesi dedi. Servise gittim motor Yatağı sesi dedi.. karşılaşan veya önerisi olan var mı şaştım kaldım. Eyer yataktan ise motor inecek denildi yataklar değişecek, Bu motor rektefe mı yapılacak anlamına geliyor. Yaptırmazsam birşey olur mu dedim olmaz dedi servis..

Ad Soyad
Ramazan ayçiçek
Aracınız
Civic FC5 2017
Merhaba, o ses yakın bir zaman sonra biraz daha belirgin hale gelecek honda Türkiye kabul etmeyecek tolerans içinde diyecek. Başka bir honda sahibi aynı sorunları yaşadıktan sonra 0w40 yağ kullandığını belirtmiş sesi büyük oranda kesmiş ancak yakıt az bir miktar artmış ona da değer diyordu ses daha sinir bozucu olduğunu söylüyordu.
Ya kardeşim bende FC 5 2018 aldım 3 ay oldu yaklaşık 7 yıldır servis bakımlı araç bende 2 hafta önce yağ bakımı yaptırdım dışardski 20 yıılık ustama ve mobil 1 0-20w yağ koydu ve 3 aydır duymadığım, motor ısındıktan sonra 0-15 km hız arasında tak tak ses gelmeye başladı ve ustama bu şikayetini söyledim kendiside dinledi bu sesi duydu aracım 150 bin km de olduğu için 0-20w artık ince gelebilir dedi ve sesi takip edip arar ara yağ Kontrolunü yapalım eğer yağ eksiltir ve ses artarsa 0-30w koyup deneyelim eğer ses kesilmesin artarsa bu sefer motor altındaki yatakları açmamız lazım eğer aşınıp yıpranmışsa değişiriz dddi ve bununda maximum 9-10 bin civarı maliyeti olır dedi ve bende içim rahat etmedi araç servis bakımlı olduğu için direk yetkil Honda servisine gittim ve ordaki ustalarda test sürüşü yapıp bu sesi duyduklarında verdikleri cvp beni ikna etmedi, servisdeki ustanın duyduğu sesin yataktan gelini ve bu sesin Honda da kronik olduğunu ve hiç motoru açtırma boşuna bi sıkıntı olmaz 10 yıl kullan dedi nekadar inandorıcı bilemedim, çok uzattım sanırım kısaca bu yataktan gelen tak tak sesi Honda larda kronik mi başına gelen bilgi sahibi arkadaşımız varmı

Geri