Park sensoru check system

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Vanahal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

NoFeaR

BYD
Ad Soyad
Turgut
Aracınız
Diğer Markalar
[MENTION=964]maksu[/MENTION] Hocam eline sağlık :ok:

Merhaba arkadaşlar yeni konu açmamak için buraya yazıyorum. 2014 hb dizel aracım var. Ben kendim manyetik park sensörü montajı yapacağım. Çok ayrıntılı bakmadan önce foruma yazmak istedim. Geri vites kablolarını en kolay nereden bulabilirim. Elektrik almak için. Yardım ederseniz sevinirim. Teşekkürler.

D5803 cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

NoFeaR

BYD
Ad Soyad
Turgut
Aracınız
Diğer Markalar
Merhaba arkadaşlar yeni konu açmamak için buraya yazıyorum. 2014 hb dizel aracım var. Ben kendim manyetik park sensörü montajı yapacağım. Çok ayrıntılı bakmadan önce foruma yazmak istedim. Geri vites kablolarını en kolay nereden bulabilirim. Elektrik almak için. Yardım ederseniz sevinirim. Teşekkürler.

Tetikleme dahil geri vites aydınlatma lambasından alabilirsiniz.

NoFeaR

BYD
Ad Soyad
Turgut
Aracınız
Diğer Markalar
Demek istediğinizi anladım. Ben kablolara en kolay nereden ulaşabilirim diye sormak istemiştim. Malum geri lambalar bagaj kapağında.

Bagaj kapağının altındaki döşemenin klipslerini sökerek çıkartın, döşemeyi çıkardıktan sonra geri vites lambası tesisatını göreceksiniz.
Yanlış hatırlamıyorsam klipsin bir tanesi vidalı tip onu da tornavida ile açarsınız.

bestoo

0
Aracınız
Arkadaşlar komple okudum ama bu orjinal parksensörünün beyni tam olarak nerede anlayamadım. Panzidotun altında gibi bişey yazılmış ama nasıl ulaşıcaz ona. Araç 2012 fb7 park sensör düğmeside var fakat park sensörü piyasa tipi. Benden önceki sahibi orjinale fahiş fiyata almak istemeyip piyasa tipini taktırarak problemi çözmüş fakat ben gıcık oluyorum bu duruma. Beyin sağlamsa her ay 1 tane de olsa tek tek toplayıp faal hale getireceğim. Hatta elinde olan varsa alabilirimde.

iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

[MENTION=3441]dnzkrt[/MENTION] bir de şuna bak. Seninki bu adamla aynı arıza gibi. Forumda herkes sensörle ilgili problem yaşarken sende düğmede de bir sıkıntı var. Önce lambaları denersin olmazsa bu yönteme bakarsın. Düğme standarttır diye düşünüyorum ama tahmin benimki.

Çok teşekkürler bu video çok yardımcı oldu,aracım 2012 fb7 ve ekranda ara ara check system alarmı verip sensörler çalışmıyordu ve en sonunda komple gitmişti sanki sensörlerin önünde engel var gibi ekranda gösteriyordu ve düğme çalışmıyordu düğme üzerindeki aynı şekilde lambaları yer değiştirdim çalışıyor şuanda demekki ampul patlayınca arıza veriyor resimleride atayım fikir vermiş olur sizlere kolay gelsin
6bad2094e0bb42d41f922bdd0e886d48.jpg
6619b0274dc79a537ed23788410922a1.jpg
242a057d04b8e6ecbe11877bb6f9b33f.jpg
7399085327069db74f07036492712602.jpg
6f10244c74b7ac362e8b94ad59f11a4c.jpg
0a3b6a9abb1048560b2fe2add7075a50.jpg
3b4ee9647cba150b5febc634bb4f125c.jpg
d795d1850302b64e7dfcd558d1e58422.jpg

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

maksu

0
Yönetici
Aracınız
Honda CRV
yardımcı oldu,aracım 2012 fb7 ve ekranda ara ara check system alarmı verip sensörler çalışmıyordu ve en sonunda komple gitmişti sanki sensörlerin önünde engel var gibi ekranda gösteriyordu ve düğme çalışmıyordu düğme üzerindeki aynı şekilde lambaları yer değiştirdim çalışıyor şuanda demekki ampul patlayınca arıza veriyor resi

İşinizi gördüyse ne mutlu. Açıksası benim problemim sesnsörden çıkmıştı. Servise gittim adamlar direk sensör değişecek 800 lira mı 1000 lira mı ne demişti. Bana sadece hangi sensör olduğunu söyleyin yeter dedim. Sağ 1 dediler eyvallah dedim. Garajda arabanın altına yattım soketi felan söktüm arızayı ararken bir süre sonra pinin yamulduğunu gördüm. Pinle uğraşırken baktım kablo elime geldi .Kablo pini hasar görmüş nasıl olduysa çözemedim çünkü tamponun içinde takılı pin. Orijinal pini aradım bulamadım, aliexpreste 100 adet altı gelmiyor. Bende lehim ile aynı pine kabloyu taktım kontağı açtım. Bulmuş gibi oldum. Çalışmaya başlayınca oh dedim. Adamlar 1000 lira isterken 1 buçuk saat inceleme ve tamir ile çözmüştüm. Ama saçım,, gözüm her yerime toz kaçtı. Kabloyu salladıkça gözüme gözüme toz düşmüştü. SOnuç 1000 lira cebime kaldı sistem de çalışmaya başladı.

İşinizi gördüyse ne mutlu. Açıksası benim problemim sesnsörden çıkmıştı. Servise gittim adamlar direk sensör değişecek 800 lira mı 1000 lira mı ne demişti. Bana sadece hangi sensör olduğunu söyleyin yeter dedim. Sağ 1 dediler eyvallah dedim. Garajda arabanın altına yattım soketi felan söktüm arızayı ararken bir süre sonra pinin yamulduğunu gördüm. Pinle uğraşırken baktım kablo elime geldi .Kablo pini hasar görmüş nasıl olduysa çözemedim çünkü tamponun içinde takılı pin. Orijinal pini aradım bulamadım, aliexpreste 100 adet altı gelmiyor. Bende lehim ile aynı pine kabloyu taktım kontağı açtım. Bulmuş gibi oldum. Çalışmaya başlayınca oh dedim. Adamlar 1000 lira isterken 1 buçuk saat inceleme ve tamir ile çözmüştüm. Ama saçım,, gözüm her yerime toz kaçtı. Kabloyu salladıkça gözüme gözüme toz düşmüştü. SOnuç 1000 lira cebime kaldı sistem de çalışmaya başladı.
Servis ücretleri ülkemizde gerçekten çok fazla kendinizin çözmesi iyi olmuş 1000 tl bir sensör için çok çok fazla hiç kullanmam o sensörleri ve o ücreti vermem servise,paylaşmak güzel birşey başına gelen kişilerde böylece masraftan kurtuluyor yardımcı oluyoruz

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

m2hamid

FD6 Moderatör/Editör
Yönetici
Ad Soyad
M2Hamid
Aracınız
Civic FD6 2010
Hocam artık otomobil sektöründeki herkes maddi olarak ciddi getiri istiyor, özellikle servisler genel olarak arızayı incelemek yerine parça değiştir-sorun çözülür mantığında iş yapıyor ve bu anlayış yüzünden eski tamirciler kalmadı, biraz inceleme ile kolayca çözülebilecek ufak tefek problemlerde herkes kendi aracının ustası olmak durumunda kalıyor :)

Geri