Civic FC5 Stok multimedya ses kalitesi arttırmak için neler yapılabilir?

Ad Soyad
Timur.S
Aracınız
Civic FE1 2023
Adanaya hiç yolunuz düşermi? ona göre yorum yapacam eğer düşer ise tamda sizin istediğiniz gibi bir sonuç çıkartırız ama açıkcası aynen dediğinize katılarak asla ama asla Diyarbakırda aracıma el sürdürmez olduğu gibi binmeye devam ederdim açık konuşayım en kral ürünlerle bile en önemli nokta montaj ve ayar bu son ikilide en ufak sorun = hüsran maalesef

Ad Soyad
Mehmet Şakar
Aracınız
Civic FC5 2021
Ben multimedyayı değiştirdim, güzel bir eq ayarıyla gayet iyi bi sound aldım. Multimedya Cadence marka çıkışları güçlü bir cihaz, gümbür gümbür çalıyor. hoparlörleri değiştirecektim ama pek gerek kalmadı, bi de kapı sök tak yapınca trim sesi olur falan diye girmedim hiç o işe.
Hocam bende o yüzden elletmiyorum aracıma gözbebeğim fc5 e😀 aslında kötü değil aracın stok ses sistemi tabi bana göre sadece bir subwoofer olsa aslında harika olurdu hiç ellemezdim ama işte eksik bişeyler çok belli insan arıyor daha çok vurgulu bı tik daha gümbür gümbür ama kapıları sok kablolari değiştir değişirken kesin birşeyleri kırıp dökerler trim sesi ayrı bir dünya zaten. Sizin yaptığınız yöntem nispeten iyi ama denemeye değer

Ad Soyad
Mehmet Şakar
Aracınız
Civic FC5 2021
Adanaya hiç yolunuz düşermi? ona göre yorum yapacam eğer düşer ise tamda sizin istediğiniz gibi bir sonuç çıkartırız ama açıkcası aynen dediğinize katılarak asla ama asla Diyarbakırda aracıma el sürdürmez olduğu gibi binmeye devam ederdim açık konuşayım en kral ürünlerle bile en önemli nokta montaj ve ayar bu son ikilide en ufak sorun = hüsran maalesef
Siz orda mısınız hocam bu işi yapıyorsunuz sanki? Dediğim gibi ve dediğiniz gibi profesyonel işin ehli olmazsa hocam hiç elletmem bozmam olan şeyi

Ad Soyad
Timur.S
Aracınız
Civic FE1 2023
Siz orda mısınız hocam bu işi yapıyorsunuz sanki? Dediğim gibi ve dediğiniz gibi profesyonel işin ehli olmazsa hocam hiç elletmem bozmam olan şeyi

Adanadayım ama bu işi yapmıyorum hocam organizede bir firmada ihracat müdürüyüm fakat ses sistemleri benim hobim ve Adanada güzelce sorun çıkarmadan bu işi yapabileceğini düşündüğüm/kefil olduğum bir montör var.

Ad Soyad
Mehmet Şakar
Aracınız
Civic FC5 2021
Adanadayım ama bu işi yapmıyorum hocam organizede bir firmada ihracat müdürüyüm fakat ses sistemleri benim hobim ve Adanada güzelce sorun çıkarmadan bu işi yapabileceğini düşündüğüm/kefil olduğum bir montör var.
Eyvallah hocam, anladım yolum düşerse mutlaka sizi rahatsız edeceğim o hâlde, tşk ederim ayrıca ilgi ve yorumunuz için 🙏🏻

Ad Soyad
Mehmet Şakar
Aracınız
Civic FC5 2021
Sadece subwoofer eklerseniz en büyük eksiklik olan bass sorununu çözersiniz, stok hoparlör performansı değişmez, ama ses netliği çok öncelik değilse işinizi görebilir. Sadece subwoofer ekleyerek istediginiz sonucu elde edip edemediginize bakmanız lazım, hoparlör değişimini sonrada yaptırabilirsiniz.
Anladığım kadarıyla aracı pek elletmek istemiyorsunuz ama subwoofer baglamak içinde her halikarda aküden elektirk alınması ve multimedyanin arkasina bağlantı yapılması gerekli, yani birçok yer her halükarda sökülecek.
Eğer kafanıza yatmiyorsa iyi bir ses sistemi bulmadan işlem yaptırmayın, çünkü işlem sürecinde bircok yer sökülecek ve bu süreçte tırnaklar kırilmadan doğru kablolama ile montaj düzgün yapılmalı.
Hocam şeyi sormak istiyorum müsaadenizle koltuk altı veya normal amfili subwoofer alırsam baglanti için aküden kablo çekmek gerekir mi? Yoksa multimedya çıkışı beslemeye yeter mi? Mesela bagajda pandizot altı kablolar açıkta oradan bağlantıyı çekebilir miyiz? Ana üniteye ve aküye bulaşmadan?

m2hamid

FD6 Moderatör/Editör
Yönetici
Ad Soyad
M2Hamid
Aracınız
Civic FD6 2010
Hocam şeyi sormak istiyorum müsaadenizle koltuk altı veya normal amfili subwoofer alırsam baglanti için aküden kablo çekmek gerekir mi? Yoksa multimedya çıkışı beslemeye yeter mi? Mesela bagajda pandizot altı kablolar açıkta oradan bağlantıyı çekebilir miyiz? Ana üniteye ve aküye bulaşmadan?
Ses sisteminden alınacak sinyal için arka hoparlörlerden özel çevirici ile belki bağlantı yapılabilir ancak güç için mecburen aküden enerji alınmak zorunda diye biliyorum.

Aracınız
Hocam bende uzun zamandır kolayına halettmistim ses işini. 2. El aldığım kendinden amfili alpine var bagajda. 20 cm ama piyasadaki 30cm ler gibi bas veriyor. Ana ünite vs.. hicbisey değişmedim zaten. Ayrıca ana ünite ve hoparlörleri değiseniz bile amfi ve bas olmadan kesinlikle olmaz bu iş.

Montajı kendim yapmıştım ve soracağıniz olursa cevaplarım gene. Akuden kablo cekilcek, sigorta kutusundan sinyal cekilcek, arka koltuk altında şase yeri var ve arka hoparlörler bağlanacak.. gogus teyp felan hic sokulmeyecek... bu kadar.

20 cm bu bas bile dikiz aynasını titretir haberiniz olsun.

Bu arada uzun zamandır foruma girmiyordum, birçok konuyu kaçırmışım herkese selamlar.

Alpine 815 benim bagajdaki duruşu aşağıda resimlerde. 20240723_131108.jpg20240723_131059.jpg20240723_130954.jpgScreenshot_20240708_105450.jpg

SM-A235F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ekli dosyalar

• 20240719_104553.jpg
    20240719_104553.jpg
    61.4 KB · Görüntüleme: 3
Ad Soyad
Mehmet Şakar
Aracınız
Civic FC5 2021
Hocam bende uzun zamandır kolayına halettmistim ses işini. 2. El aldığım kendinden amfili alpine var bagajda. 20 cm ama piyasadaki 30cm ler gibi bas veriyor. Ana ünite vs.. hicbisey değişmedim zaten. Ayrıca ana ünite ve hoparlörleri değiseniz bile amfi ve bas olmadan kesinlikle olmaz bu iş.

Montajı kendim yapmıştım ve soracağıniz olursa cevaplarım gene. Akuden kablo cekilcek, sigorta kutusundan sinyal cekilcek, arka koltuk altında şase yeri var ve arka hoparlörler bağlanacak.. gogus teyp felan hic sokulmeyecek... bu kadar.

20 cm bu bas bile dikiz aynasını titretir haberiniz olsun.

Bu arada uzun zamandır foruma girmiyordum, birçok konuyu kaçırmışım herkese selamlar.

Alpine 815 benim bagajdaki duruşu aşağıda resimlerde. Ekli dosyayı görüntüle 272501Ekli dosyayı görüntüle 272502Ekli dosyayı görüntüle 272503Ekli dosyayı görüntüle 272505

Aradığım şey ve aradığım sensin kesin hocam altın madeni bulmuş gibi sevindim çünkü aynı yoldan gidiyoruz, koltuk altı aktif subwoofer düşünüyordum fakat senin bu tavsiye ve tecrübenden sonra buna daha yakınım. Koltuk altı subwoofer bagaja atarsam bunun gibi etkisi olur mu yoksa değmez mi? Bir de hocam dediğin sigortaya takılan aparatı Ali expressten mi alacağım?
Bir de aklıma takılan aküden geleceğimiz kabloyu sigorta kutusundan çekebilir miyiz ?

Son düzenleme:
Aracınız
Aradığım şey ve aradığım sensin kesin hocam altın madeni bulmuş gibi sevindim çünkü aynı yoldan gidiyoruz, koltuk altı aktif subwoofer düşünüyordum fakat senin bu tavsiye ve tecrübenden sonra buna daha yakınım. Koltuk altı subwoofer bagaja atarsam bunun gibi etkisi olur mu yoksa değmez mi? Bir de hocam dediğin sigortaya takılan aparatı Ali expressten mi alacağım?
Bir de aklıma takılan aküden geleceğimiz kabloyu sigorta kutusundan çekebilir miyiz ?
Hocam koltuk altı slim yapıda ama bagajda durmaz o. Bagaja kesinlikle kabinli olacak. Sigorta kutusunda 3-4 tane boş yer var ve o kabloyu hep...si...burada.. dan aldım. Resimleri bakarsanız son resimde özellikle bizim sigorta türünü gösterdim ve micro olacak. Zaten kablo 2 adet geliyor ve siz mavi renk olan tetikleme kablosuna bu sigorta kablosunu bağlayıp boş yuvaya tık oturtacaksiniz o kadar. Tetikleme amacı kontak açınca amfi devreye girecek. Ama asıl enerji için 10A sigorta ile akuden de cekilcek. Asıl enerji kablosu bile hazır geliyor ve hiç bozmadan sigorta kutusu yerine akuden alın bence. Egilirseniz direksiyon altinda kablo demeti var ve bir tele bağlayıp motor tarafından hemen alırsınız. Aslında yarim saatlik iş hepsi.

Siz bu bendeki alpine 2. el olarak bilealabilirsiniz ki bende öyle yaptım. Yenisi 7500-8000 arasi iken 2.elde ve tüm kablo soket kumanda vs.. Tam olanları 5000-6000 e alırsınız. Sah....binde...com. a bakın.

Soracaklariniz olursa buradayım. Bu apline 815 işinizi fazlasıyla görecektir.

Geri