Focusta radyatör hortumu tasarım hatası nedeniyle birçok kişi sorun yaşadı, yakıt olarakta tüketim 10 lt.lerin altına düşmüyordu. Dizeldeki 5-6 lt. tüketime göre çok yüksek kalıyordu.
Sizlerin başına henuz geldi mi bilmiyorum ama benim başıma geldi.Ford 2015 nisan bülteninde bahsedildiğine göre bu model araçlar geri çağrılmış(bu bülteni servis gösterme yetkimiz yok diye göstermiyor)Aracım ile çevre yolunda rampa yukarı çıkarken motor arızası (sarı alarm)lütfen servise başvurus...
www.otoclubturkiye.com
Opellerde de açıkçası sonradan ortaya çıkan çok fazla farklı motor sorunu var, şu konuya bir bakın.
2014 model Opel Insignia 1.6T Cosmo aracımız yaklaşık 1 hafta önce yolda giderken sarsılmaya başladı. Neskar yetkili servisine götürdüğümüzde aracın Pistonlarından birinin fotoğrafta görüldüğü gibi olduğu ve kullanım hatası olduğu belirtildi. Araç henüz 52.000 km de olup bu km de bir aracın...
www.opelforum.net
Astra K kasaların 1.4 turbo 150 bg.lik modellerinde de daha farklı bir sorun vardı.
Opel Astra K 1.4 Turbo'daki piston kırma sorunundan endişe mi duyuyorsunuz? Bu kapsamlı rehber, belirtileri, nedenleri ve sorunu çözmek için uygulanabilecek çözümleri açıklamaktadır. Piston kırılmasını önleyin ve onarım maliyetlerinden tasarruf edin.
mobile.donanimhaber.com
Revizyonlu motorlarda sorunlar ne kadar çözülmüş bilmiyorum ama yakıt tüketimi olarak Mondeo 1.5 turbo kullanıcılarının tüketimin hiç 10 lt.nin altına düşmemesinden şikayet ettiklerini okumuştum.
Honda birçok otomobil incelemesi yapan tarafından teknolojik yeniliklere geç adapte olduğu sürekli belirtilse de bence tüketicilerini olası sorunlara karşı daha fazla koruyan bir marka