Yorumlarda yanlış ifadeler fazla yer alıyor. Şunu belirtmek isterim ki kullanılan yaya göre konfor da değişiyor aracın yol tutuşu vs si değişiyor. Kalkıp da uyduruk yay takıp sadece alçaltma amacı güderseniz zaten bu üstünkörü bir işlem olur. Modifiye demek yanlış buna. Spor yaylar orijinallere göre biraz daha az esner, bagaj doluyken araç yere sürtmez. Daha az esnediğinden biraz arkayı hoplatabilir fakat düz yolda yol tutuşu muazzam olur. Ben kendi aracımda 3cm KW yay kullanıyorum. İlk başta ön arka komple 3cm kullanıyordum 210 220 hızlarda bile hiç tereddütüm olmuyordu. Fazla alçalmıştı benim araç avm lere girerken problem yaşayınca arkaya orijinalleri taktım. Daha rahat ettim malum arkaya oturanlar da daha rahat etti fakat çamurluğa davlumbaza falan sürtme olmadı. Orijinaller daha çok esnediğinden spor yayda sürtme olmaz. Ben de 205/45/17 ebatlarında jant lastik kullanıyorum herhangi bir problem yok. Sorunuza gelecek olursak, 195/65/15 ebatlarında kullanmak istiyorsunuz sanırım, bir sorun yaşamazsınız.
Aynen kullanmak istedigim lastik olculeri 195/65/15 zaten tek marka kullancam ve kaliteli olsun istiyorum bunun icinde vogtland 4cmde karar kildim bizim araclar icinmis yayin yonleri falan. Takildigim nokta 15 janta takan olmamis goremedim nette falan o yuzden sıkıntı olur mu diye tereddüt ediyordum.