Vsa ve Motor Arıza Lambası

Aracınız
Civic FD6 2009
Arkadaşlar iyi forumlar,düzenli olarak bakımını yaptırdığımız aile olarak çok yormadan kullandığımız FD6 2009 elegance aracımız VSA arıza lambası ve motor arıza ışıklarını aynı anda yaktı. Araç öncesinde tekleyerek çalışıyor ve çekişi düşüktü hemen arkasından bu arıza ile karşılaştık. Her zaman gittiğimiz Ankara şaşmazda bar honda ya götürdük aracın arızalı bobini ve bujileri değişti, sübap ayarları yapıldı. Ustayla birlikte aracı benzinde denedik herhangi bir arıza lambası vs. yakmadı daha sonra LPG'ye geçtik şu an araç ilk çalıştırmadan itibaren arıza lambası ve vsa uyarısını yine yakıyor klasik olarak aküyü söküp takınca sönüyor ancak çok sağlıklı bir çözüm değil bir sorunun olduğunu bilmek can sıkıyor . Maalesef her zaman gittiğimiz servis diye başka bir yere götürmedik bizlerde sadece bobin arızası olduğunu düşündüğümüz için bilgisayara bağlayıp bir hata kodu alma işlemi maalesef yapılmadı sorun ne olabilir acaba? Kirli LPG buna sebep olabilir mi. Ayrıca ANKARA'DA önerebileceğiniz bir usta servis varmıdır? acaba lütfen yardımcı olabilirseniz sevinirim. Arızanın yapım süreci uzadıkça ve tekrarladıkça sizlerde bilirsiniz ki can sıkıyor moral bozuyor. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Çözüm
Sürekli VSA uyarı ışığı ile ilgili en son fren müşirini değiştirdik. Sorun ortadan kalktı gibi duruyor. Bu sorunla uğraşan veya ileride karsilacaklar için buraya yazmak istedim. Ben biraz uğraştım açıkçası.
Fren musuru orijinal servisten alındı.
Yaklaşık 15 senelik bir araba için fren musurune 2320 TL para ödedim. Sorunum çözüldü gibi ama, parça fiyatı biraz tuzlu geldi gibi.
Daha önce benim gibi fren müşürü değiştiren varmıdır bilmiyorum. Ancak bu benim ikinci fren müşürü değişimi. Neyse Allah kaza bela vermesin de

Redmi Note 9S cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tayhaf

0
Herkese merhaba. Aynı VSA uyarısını bende almaktayım. Aracım 2010 fd6 otomatik 190 bin km de.
Aracı stop Edip tekrar çalıştırdığında uyarı gidiyor sonra tekrar gelmeye başladı. Bu konuda konuşulanlar dan harketler aküyü kontrol ettirdim ve aküyü değiştirdim. Akü değiştikten sonra uyarı geçti. Yaklaşık 200 km sonra anı sayılabilecek bir frenlemede uyarı tekrar ortaya çıktı.
Aracı tekrar kapatıp açtım arıza şimdilik geçti.
Neler yapabiliriz bilmiyorum

Ad Soyad
Murat Aras
Aracınız
Civic FE1 2023
Herkese merhaba. Aynı VSA uyarısını bende almaktayım. Aracım 2010 fd6 otomatik 190 bin km de.
Aracı stop Edip tekrar çalıştırdığında uyarı gidiyor sonra tekrar gelmeye başladı. Bu konuda konuşulanlar dan harketler aküyü kontrol ettirdim ve aküyü değiştirdim. Akü değiştikten sonra uyarı geçti. Yaklaşık 200 km sonra anı sayılabilecek bir frenlemede uyarı tekrar ortaya çıktı.
Aracı tekrar kapatıp açtım arıza şimdilik geçti.
Neler yapabiliriz bilmiyorum

Önceki sayfada çözüm olarak, hata kodlarına bakmışlar bobin ve bujiler değişmiş, sonrasında iyi bir ustanin subap ayarı yapması ile sorun giderilmiş.. akü elendi sizde..

Tayhaf

0
Herkese merhaba, Birkaç zamandır "VSA uyarı" ışığı ile ilgili problemler alıyorum.
En son arka sağ stop ve arka camdaki stop çalışmıyordu. Bu iki arızaları stopu değiştirdikten sonra , " VSA arıza" ışığı iki gün boyunca hiç ortaya çıkmadı.
(Lambaları değiştirmeden önce vites kolu tutukluk yapıyor her fren pedalına dokunduğunda VSA ışığı yakıyordu.)
Bu arızadan kurtuldum derken tekrar ortaya çıktı.
Şimdi LPG yi devre dışı bırakıp deneyeceğim. Bakalım benzinde de yapacak mı aynı hatayı.
Ustaların elinde oyuncak olmamak için buraya yazıyorum. Daha önce böyle bir şekilde sorunla karşılaşıp çözüm bulabilen varmı.
Paylaşırsa sevinirim

Tayhaf

0
Sürekli VSA uyarı ışığı ile ilgili en son fren müşirini değiştirdik. Sorun ortadan kalktı gibi duruyor. Bu sorunla uğraşan veya ileride karsilacaklar için buraya yazmak istedim. Ben biraz uğraştım açıkçası.
Fren musuru orijinal servisten alındı.
Yaklaşık 15 senelik bir araba için fren musurune 2320 TL para ödedim. Sorunum çözüldü gibi ama, parça fiyatı biraz tuzlu geldi gibi.
Daha önce benim gibi fren müşürü değiştiren varmıdır bilmiyorum. Ancak bu benim ikinci fren müşürü değişimi. Neyse Allah kaza bela vermesin de

Moderatörün son düzenlenenleri:
Çözüm
Geri