VaiN
Özel Üye
- Ad Soyad
- Uğur Şenyavaş
- Aracınız
- Diğer Markalar
Az önce servisten çıktım kapsamlı bi inceleme aldırdım.Herşey normal gözüküyor yağ eksiltme yani yağ yakma yok yağa benzin karışma durumu da yok fakat bizim arabalarımız 3.2 lt felan yağ kapasitesi var honda type 2.0 yağ 4lt olarak geldiği için honda hepsini dolduruyor yani biraz fazla yağ koyuyorlar buda uzun süreli performanslı kullanımda bazen uyarıya sebeb oluyor.Tabii honda kendınız mı yağ eklediniz diye sordu dedim koyduğunuz yağdan haberiniz yok.Üstüne 1.5 182 bg'yi dizel zanneden teknik çalışanlara sahip ne deyim milyarlarlık arabalar daha aracı tanımayan çalışanlara sahip olan servislere emanet ya ben ona yanarım ..
Hocam selamlar,
Ben bu problemi 10 bin bakımından sonra yaşamaya başladım. Arabayı daha öncesinde de aynı şekilde kullanırdım. Ama 10 bin bakımından önce hiç yapmadı.
Sonrasında çok kez deneme ve gözlemleme şansım oldu. Bunların sonucunda şundan eminim ki yüksek süratte (150-160 km ve üzeri) 1 saat civarı kullanımdan sonra yakıt alıp tekrar o hızlara çıktığımda kesin olarak bu uyarıyı veriyor. Fakat yakıt alırken aracı hemen stop ettiğim durumlarda bu geçerli. Eğer yakıt almadan önce aracı 4-5 dakika rölantide çalıştırırsam bunu yapmıyor.
Aracın son hızı 207. Ben bu süratte de 8 buçuk dakika aralıksız kullandım aracı. Hatta foruma fotoğraf da atmıştım. Sanıyorum ki bundan daha fazla sıkıştıramazsınız aracı Yukarıda bazı arkadaşlar aracı sıkıştırarak kullanınca falan diye yazdıkları için söylüyorum bunu. 8 buçuk dakika son hızda kullanımda uyarı vermedi mesela.
Ciddi birşey değil diye düşünüyorum zira aracı stop edip biraz bekleyip tekrar çalıştırınca uyarı kalkıyor. BMW 320iED'den biliyorum ki araç yağ eksiltince stop edip bekleseniz de sonuç vermiyor. Aracı tekrar çalıştırınca yine yağ ekleyiniz diye uyarı çıkarıyor araç.
Başlarda ben çok kafaya takıyordum bu durumu ama artık kafaya takmıyorum. Bir süredir de yakıt alımlarında dikkatli davranıyorum. Yaklaşık 15 bin kilometredir de sorun yaşamadım.