bu arada 160 hp sciroccom vardı doya doya kullanmak nasip olmadı. dikkatli kullandığımda 8 lt normal kullanımda 10 lt kopalım dersen 13 ltlere çıkıyordu uzun yol gidemedim hiç
Farkında mısınız bilmiyorum ama bu verdiğiniz değerler gayet normal , ben rocco kullanmadım ama üç yıl Giulietta 170 Hp TCT kullandım verdiğiniz değerler birebir aynı . Şimdi hem 0-100 e 7,6 saniyede çıkayım , 220-230 son hızları rahatça göreyim hem de arabam 5-7 lt arası yaksın , böyle bir bolluk nerede var . Şimdi RS kullanıyorum henüz 13000 km de ve motorunu ilk çalıştırdığım andan bu yana uzun ortalamam 9,5 lt/ 100 km. Uzun ortalamalarım Giulietta da da aynı idi . İkisinin tüketim karakteri arasındaki en büyük fark , Giulietta da ne kadar düşük hızlarda kullansan da 8 lt lerin çok az altına düşebiliyordu.RS ise çok farklı o yönden , uzun yolda 110-120 km/h bandında gidebilirsen tüketim 5,6 lt/100km ye düşebiliyor . Bu arada uzun ortalamam ağırlıklı şehir içi ve hep trafik lambalı dur kalkı fazla olan bölgeler.
Sonuç olarak bu tip arabaları seviyorsak bunların keyfini sürüyorsak çok da fazla şikayet etmemek lazım bence