- Ad Soyad
- Işık Aslandede
- Aracınız
- Civic FE1 2021
Ben de araç henüz 700 km de iken Good Year Ultra Grip kışlık lastiklere geçmiştim. 6500 KM kadar kışlık lastiklerle gezdim, araçta hissediler derecede konfor ve yol sesinde iyileşme vardı. Tüketim verisi 6,5 lt altına pek inmemişti.Merhabalar,
Daha önce yol sesi nedeniyle aracın üzerinde gelen Bridgestone ER-33’leri, “Goodyear EfficientGrip Performance 2” lastiklerle değiştirdiğimi belirtmiştim. Bu hafta bu lastiklerle bir uzun yol yapma şansım oldu. Yol sesi ER-33 ler ile kıyaslanınca kesinlikle azalmış durumda. ER-33 lerde, daha önce sahip olduğum RunFlat lastikli premium bir marka araçta deneyimlediğim devamlı foşurtu şeklinde bir ses mevcuttu. GY-EGP2’lerde bu foşurtu şeklindeki ses yok. Daha makul ve normal bir yol sesi var. Sözün özü “Goodyear EfficientGrip Performance 2” lastikler, Bridgestone ER-33’lerden çok daha sessiz ve ben memnun kaldım.
Bu arada genel olarak 120-140 km/h arası seyahat ettim. Yakıt ortalamam 5.5 lt/100 km oldu.
Araç, 182 hp Exe+
Bahsettiğiniz 5.5 lt tüketim verisi çok iyi bir değer. Bridgestone ile şehirlerarsı tüketim değerlerini henüz tam test edemedim. Benzer kullanımda 5,5 lt ye yaklaşabilirse beni mutlu edecek. Ya değilse biran önce eskitip Good Year ı ben de düşüneceğim...