- Ad Soyad
- Mustafa Ünal
- Aracınız
- Civic FE1 2021
Ben de bugün ilk uzun yol deneyimimi yaşadım. Önceki aracım 2018 fc5 eco elegance idi. Şimdiki aracım fe1 eco exe. Arada 4 beygirlik fark var, düz yolda performansta pek bir fark yok. Ama iş yokuş çıkmaya ve araç sollamaya gelince eski kasanın gerçekten çok yetersiz kaldığını hissediyorsunuz. LPG tüketimi yeni kasada belirgin şekilde daha az, ama benzin tüketimini ekleyince hemen hemen eşittir diye düşünüyorum. Sürüş dinamikleri çok daha iyi ve honda sensing kusursuz çalışıyor. Farkettiğim dezavantajlar ise mıcırlı asfaltta yeni kasada daha fazla trim sesi var ve yalıtım daha kötü gibi hissettirdi bana.
Redmi Note 8 Pro cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
Bildiğim kadarıyla eski kasa lpgliler atmosferik olduğundan tork düşüktür, dolayısıyla yeni aracınız yokuşta çok daha keyifli ve yeterli olacaktır. Ben 182 beygirlik elegance tercih ettim ama exe almadığıma sonradan pişman oldum zira anahtarsız giriş ile honda sensingin eksikliğini günler geçtikçe ciddi hissettim. Bir de istediğim renk exe de yoktu ve zam gelecek diye beklemek istemedim açıkçası. Yalıtım konusunda diğer aracımız golf 7 ye göre bozuk yolda çok daha sesli geldi ama kaliteli asfaltta çok bir fark hissetmedim açıkçası. Bir de 140 ve üzeri hızlarda golfe göre daha fazla rüzgar ve yol sesi alıyor. Diğer bir nekatif tespitim, benim araçta bagaj döşemesi çok ince ve altında boşluk olduğundan elinizle basınca içeri göçüyor. Bagajda hiç kanca karşılıkları olmadığından bagaj filesi vb takacak yer yok, ufak eşyalar savrulabiliyor. Bir de bizim elegance donanımda bagaj üzerinde bagaj açma düğmesi koymamalarına sinir oldum biraz. Aracımın hayran kaldığım yanı 4 yetişkin ve bagaj full dolu iken Karadenizin virajlı ve yokuşlu köy yollarında hız limitlerinn biraz üzerindeki yol tutuş, çekiş ve tek şeritli yollarsaki sollamalardaki ara hızlanmalardaki mükemmel seviyedeki geçikmesiz tepkisi ki henüz spor modu bile deneme ihtiyacı hissetmedim. Ama müsait yol bulduğumda ara hızlanmaları spor modda da hız limitlerini fazla aşmadan deneyeceğim tabi. Ekonomi anlamında da sizin Eco ları kıskanmıyor değilim hele bu pahalılıkta ama AVM lerin kapalı garajlarına girememe durumundan dolayı tercih etmedim. Bir de elimde metre ile gitmiştim bayiye ve hem 182 lik benzinli hem de sizin 129 luk lpg li bagajlarının yüksekliklerini ölçerken lpg linin sanırım tüpten dolayı 4 cm daha az yüksek olduğunu ve dolayısoyla bagaj hacminde az da olsa daralma olduğunu farkettik satış temsilcim ile beraber.
iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.