Civic FE1 Yeni Honda Civic FE Kasa

gunesec

Özel Üye
408 güzel araç, imkanım olsa geçmeyi düşünebilirdim.
Yeni Civic konusunda bence tereddütte kalmayın. Seveni çok, kullanan memnun kalıyor.

Ayrıca Peugeot, Citroen ve Opel aynı motor ve şanzımanı kullanıyor. Peugeotlarda olan eski sıkıntılar yok diye biliyorum.

Ad Soyad
Timur.S
Aracınız
Civic FE1 2023
arkadaşlar merhaba, bende 2022 yeni kasa civic mevcut ama ben ses sisteminden hiç memnun değilim bunun içinde Bose marka yurtdışında satılan ses sistemini taktırmak istiyorum bunu Türkiyede satın alabilme şansımız var mıdır?

basit ama efektif bir yöntem söyleyeyim emin olun çok memnun kalacaksınız:

1) Ön kapılara: https://www.ozenhifi.com/alpine/hoparlorler/type-g-serisi/263-alpine-g-serisi-spg-17cs.html

taktırın, bunlar aracın orijinal teybi ile gayet temiz,sorunsuz ve dolgun,net çalıyor ,dikkat etmeniz gereken iyi bir montajıya gitmek bir sürü iyi sanılan kasap var piyasada iyi bir noktada artı eksi kutupları karıştırılmadan iyi bir kapı kasnağı ile monte edilir ise 10 numara olur.

bu komponentin bir büyük avantajıda crossoverının ortadan kesilerek tek parçadan 2 ayrı parçaya (Bi Amp) dönüşebilmesi bunun en büyük getirisi kapıdaki midbassa crossover koyabilmeniz ve A sütününda bulunan tweeter/tize ayrı bir crossover koyabilmeniz.

2) arkalar: pek gerek yok çünkü teyp fabrikadan çoğu gücü önlere vermeye ayarlı ama eğer istiyorsanız aynı hoparlörlerden önede alınabilir.

3) yukarıdaki hali ile bile çok daha dolgun,bassları bozmadan temiz veren bir sistem olacak ama eğer bir tık fazlası olsun derseniz diğer üyemizinde önerdiği gibi Alpine SWE-815 alınabilir çok ama çok başarılı bir sub ve şahsen bende kullanıyorum araçta minimal yer kaplıyor çapından çok daha fazlasını veriyor.

bahsetiğiniz bose sistemli Kanada üretimi Touring modeline bindim ve samimi konuşmak gerekirse size yukarıda önerdiğim sistem emin olun hiç aratmaz heleki bass konusundada ezer geçer kıyas bile değil.

Ad Soyad
Murat Aras
Aracınız
Civic FE1 2023
Selam, ben bagaja Alpine SWE 815 subwoofer konumlandırdım. Sesler artık daha doygun ve tamamlanmış hissi veriyor. Aracın dışına rahatsızlık vermiyor. Bu şekilde bir deneyin, mevcut hoparlörleri değiştirme masrafına değmeyebilir.
Merhaba swe montajini kendiniz mi yaptınız?

Ad Soyad
Timur.S
Aracınız
Civic FE1 2023
Merhaba swe montajini kendiniz mi yaptınız?

Merhabalar hocam doğrudur ben kendim taktım ama şahsi aracımda sizlerden farklı olarak araya birde koltuk altına rahatça sığan ses işlemcili anfi taktım Match PP62DSP, benim aracımda önler aktif (crossover yok) arkalar pasif + subwoofer bulunuyor.

şahsi aracımda 2 ayar var ,ses sisteminden anlarmısınız bilmiyorum ama

ayar 1: arka pasif olan kapılar kapalı, öndeki aktif olanlar sürücüye tamamen odaklı ve sürücü pozisyonuna göre zaman ayarlı,eq ayarlı ,cidden şahane çalıyor

ayar 2: hanım,çocuk,arkadaşlar vs gelince kullandığım ayar bu, önler yine aktif ama tam ortaya göre ayarlı, arkalar açık 4 kapı çalışır modda çalıyor, yine baya iyi ve bahsetiğim bose sistemden daha net baslar çok daha iyi zaten kıyas bile değil.

bahsetiğim anfinin gücü topu topu 35rms o yüzden tercihen zaten fabrikasyon teyplerle,düşük güçlerle çalışabilen ve verimliliği yüksek hoparlörlerle çaldırmak daha iyi olur.

bizim araçlar için direkt soketi bulunuyor,site 11 generasyon için güncellememiş 10uncuya kadar ok demiş ama ben risk alıp denedim ve FE kasa içinde uygun olduğunu teyit edebilirim: https://www.audiotec-fischer.de/en/match/adaptors-harnesses/premium-adaptors/pp-pac-25

fakat FE kasada şöyle bir durum var:

Elegance paket sanırım amerikadaki baz modeller gibi bir teybe sahip bu modellerde teyp geleneksel teyplerden farksız önde ekran ekrana yatay şekilde direkt arkasında bağlı kasası (anam babam usulü teyp düşünün kafa karıştırmayayım)

Executive plus ise durum çok ama çok daha komplike, teybin ekranı karşımızda ama kasası ve soketleri ekranın arkasında değil dikey şekilde oturan ayrı bir ünite konum olarak klima tuşların arkasına denk düşüyor ve soketler konsolun ortasında telefonu şarj ettiğimiz bölge varya orada usb noktasının tam arkasına denk düşüyor.

ulaşmak için maalesef kolçak,orta konsol,vites topuzu hepsi sökülmesi gerekiyor servisten tanıdık ile ben 1.5 saat de hallettirmiştim ama kendim yapabilirmiydim yada tesisatçı yapabilirmiydi sanmıyorum:

1.36snde usb bağlantının olduğu bölgede gördüğüniz metal kutu dikey şekilde oturan teybin kasası bu arada:

Ad Soyad
Murat Aras
Aracınız
Civic FE1 2023
Detaylı cevap için teşekkür ederim. Sizin kadar detaylı bir ses düzenleme düşüncem yok, arka koltuklar için USB ve bagaja swe istiyorum ufaktan araştırmalara başladım, arkadan öne bahsettiğiniz konsol parçalarının söküldüğünü izlemiştim, aracı bilen titiz birinin yapması lazımdır, adı aklıma gelmeyen bir yer vardı ses sistemlerini iyilestiriyorlar oradan görüş alabilirim sonrasinda malzemelerini alıp montaja gidebilirim makul olursa, değilse muhtemelen eksiklerimi tamamlayıp(soketli kablolar USB ve ses için ) kendim yaparım, catır çutur işe girip sağın solun zedelendiği acemi usta işleriden haz etmiyorum. Sonrasında gözüme batar hep. Y.dişinda fe1 kasa ile ilgili daha çok veri var gibi, araştırmaya devam..👍🏾

Ad Soyad
Murat Kalender
Aracınız
Civic FE1 2021
Honda Civic Eco 129 Ps için RaceChip Chiptuning ile 182 HP olan modeli aratmayacağından emin olabilirsiniz . Ben kullanıyorum gayet sorunsuz ve performans harika

Geri