Merhaba arkadaşlar
çarşamba gecesi perşembeye bağlayan sabah 5,30'da istanbul ataşehirden eskişehire yolculuk yaptım ortalama 310 km(Osmangazi köprüsünü kullanmadım)
Adapazarı yol ayrımından bilecik yolu üzerinden gittim. 3,5 saat sürdü. Giderken adapazarı ayrımına kadar 150 km civarı sonrasında ise yol durumundan dolayı 110 üstüne cıkamadım. 80-110 km arası geneli radarlardan dolayı malesef. Giderken ne kadar yaktığımı hesap yapamadım çünkü depo full depodan bir dişlik gösterge kadar eksikti.Yani ortalam 8 diş göstergenin 7,5 birimi doluydu diyelim bu yüzden ölçüm yapamadım. Çünkü klima hep açıktı. Araçta iki kişiydik ve araç boştu yük olarak. Giderken bir depo lpg bitirdim.
Aynı şekilde dönüş yolu için aynı rota (Osmangazi Köprüsü kulanılmadı) 315 km mesafe. eskişehirde 3,89 tl /33 lt yakıt aldım. Ortalama 129 TL civarında tuttu.
Eve geldiğimde 2 diş lpg kalmıştı. Hız durumu giderken ki durumumla aynı sadece tek fark dönüşte gittiğim zamandaki gibi klima sadece ara ara kısa zamanlarda açıldı. Çünkü hava güneşli ve sıcaklık orta seviyelerdeydi.
biraz uzun old kusura bakmayın. benim hesaplamalarıma göre 95 TL yakıt harcamış oluyorum.
Acaba yanlış mı hesap yaptım bilmiyorum.
Gerçi şuanda tekrar dolumyapmadım araca. Dolum yaptığım zaman ne kadar harcamış olduğumu da görmüş olacağım.