Yazın fethiyede sahile inip cikarken sağa sola giderken tabi klima sonuna kadar acik 15 litre lpg yakmisligim var.yokusta yakar yani. Bi sure econ acik kullanin aracin tepkimelerini ogretiyor bu size , ben mesela son 3 depodur kapattim econu arada hic fark kalmadi ki sürüşten aldigim keyif artti.10 litre 9.5 litre sabit geziyorum ki kiş lastgi ustnde klima yine calisiyor tabi en son kademede olmasa da ist s. Ici. Yazin donuste zamanim vardi mesela 95 cc ile 6.8 litre lpg ile geldim izmirden istanbula . 119 cc ile geldigimde 7.8 litre lpg ydi. Cok takmayin kafaniza keyfini cikarin. Aslan besleyen yemini düsünmezmiş helaldir yaktgi sedan otomatik arac sonucta.ilk aracım 1.5 crdi getzle 7.5 litre dizel yakiyordum s. Ici yani bugun 47 kuruş yapar. Buna aldigim benzin miktari da haziranda fulledim ocakta tekrar doldurdum 10.000 km 227 tl lik benzin aldi, ocaktan bugune 3000 olmus yari depoya indi yani 100 120 tl arasi dolar km de yazin 2 kurus benzin kisin 3 kurus. Daha ne olsun..
Hocam yazin nisandan dolayi trabzon-samsun 7000-8000 km yaptim harcadigi benzin yarim depo, sonbahar 2500 km de ceyrek depo bakima girdim 10500 km de 2 kasim yaklasik harcanan 33 litre
Arac 15700 km de kasimdan beri aldiklarim
13+16+16+19+22=86 litre benzin bu son benzinin 10 litresini anca harcamisimdir 76 litre diyelim 5000 kusur km de 70 litre harcadi diyelim kisin 10bin km ye vurulursa bu hesap 130 litre olsun(arada benzin kullanimlarim olmustur o yuzden duserek hesap yapiyorum) yani kışın 3 katindan fazlaya cikiyor tuketim. Son 3 ayin benzin alimlarini sungurlu subesi gozukuyordur ordan aldim resmini de ekliyorum.
İstanbulda yasiyorsunuz anladigim kadariyla istanbul ile samsunun sicaklik degerleri cok da farkli degil 10000 km sadece yazin yaptiysaniz normal benzin tuketimi yada kisin pek binmediniz araca.
Gercekten merak ettim 10 bin km de 227 clio 1.4 anca harciyordu bu degerlerden eminmisiniz?
benimki rasyonel degerler hesaplayacak olursak da
76x6.5/5000 yaklasik 10 kr km de benzin tuketimi var aracin kis aylarimda.
Siz araca lpgyi sonradan mi taktirdiniz ? Yada yazilimla lpgye gecis suresi yada sicakligi mi dusurdunuz? Yoksa fethiyede mi yasiyorsunuz?
Cevaplarsaniz cok sevinirim. Cunku benim aracimin benzin tuketimi sizinkinin 4 kati en az.
iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.