Hepsinin test surusunu yapmis ve engelli aracı lpgli executive almış biri olarak açık ve net benzinli RS al derim güzel kardeşim. Birçok araç kullandım herkes bir tüketim tutturuyor özel ders öğrencimin babası ve ailesi petrol işindeler po, soil ve bpet sahibiler, bende zamanla öğrendikce foruma aktarıyorum niye tüketimler böyle diye.
Ben aracı alırken 450 km uzun yol gider dediler lpg ile 400 un ustunu goremedim karadenizde. Afr ayari hicbirsekilde yapilamiyor araca. Arac ariza cikarmasin diye her halukarda zengin karisimda birakilmis.
Ülkemizde sadece lpg nin ağırlığını atc cihazıyla ölçüyorlar bunun dışında ne kadar propan var ne kadar bütan var hiçbir şekilde ölçülemediğini öğrendiğimde hüsrana uğramıştım. Bakanlıktan denetime geldiklerinde sadece ağirligina bakiyorlarmis.
Eğerki lpg li alırsan karadenizde aylık 1000-1500 yaptığını varsayarak konuşucam;
100 km de 13-14 lt lpg + aylık 100 lira benzin masrafın olur sehir ici, şehir dışı 8.5 lt lpg olur
Dizel alırsan şehir içi 7küsür litre şehir dışı 4-5 lt arası olur
Benzinli rs 1.5 alırsan şehir içi 8küsür şehir dışı 5-6 arası.
Ne aradaki farkı 4-5 yıla tamamlayabilirsin ne de verdiğin aradaki paraya deger, rs al gonlunce bas iki arac arasindaki fiyat farkini 5 yila tamamlayamadan satarsin zaten.
Ankara ve izmir civarlarinda az bucuk duzgun lpg alabilirsin. Bunun disinda kış aylarında aracın çok tüketir.
Ne istediğine bağlı herşey burada yazan herkes şehir içi trafiğinin ne olduğunu malesef anlamış durumda değil. 70 km hızla hareket ediyor arada ışıklarda durdu diye şehiriçi sanıyor malesef.
Once gercekten alici oldugunu belli et ve her üç araci da dene bence. Ben denerken lpg ve dizel arasinda performans farkini 2 katlik torkta hissedemedim. Ama rs acik ara onde gozumde suan nedeni ise sadece tuketim.
Dizel ile benzin arasindaki 20 bine degmez, dizel ile yillik 4 bin yakit benzinli ile 6 bin yillik odesen 10 yila kapatirsin acigini. Bu ulkede her km de benzinli dizelden daha cok deger kazanir. Tercih senin benzinli turbo motorlu al bence.
iPhone cihazından
CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.