Civic FE1 Yeni Problemimiz Hayırlı olsun "Akü Sorunu"

Ad Soyad
Onur Kaynar
Aracınız
Civic FE1 2021
Merhabalar

Geçen hafta Tatil için bodruma gittim araç 6 gün yattı.Sabah otelden çıktım araç çalışmadı akü bitmiş.Otelden yardımcı oldular takviye yaptık çalıştırdık.200km yol gittim mola verdim.1 saat sonra araç yine çalışmadı yine birilerini bulduk takviye yaptık çalıştırdık.100km sonra aracın içinde lağın kokusu gibi bir koku gelmeye başladı.Durunca artıyor haraket halinde azalıyor.Yolda bir petrolde durup kontrol edeyim arabayı durdursam çalışamayacak korkuyorum.Neyse durdum kaputu açtım aküden dumanlar çıkıyor.Hemen güvenli bir yere çektim stop ettim.Petrolle bitişik Kia ve Hyundai satış ve servis noktası var.Gittim servis müdürüne sordum akü kaynıyor dedi ya kısa devre var ya da araç fazla güç üretiyor akü oyüzden kaynıyor dedi.Neyse yol yardımı aradım en yakın servise 200km uzaklıktayım durumu anlattım akü bozuktur abi dedi.Aracı çekici ile servise çektirin dedi.Yolda kaldım ailemle ben bir yerden akü taktırsam devam etsem olur mu dedim.Olur abi eski aküyü verme garantiye teslim et baksınlar dedi. Neyse bulduk gene birilerini Varta akü taktırdık.Geldim Antalya'ya ertesi gün servise gittim.Teknisyene anlatıcam durumu akü aracın bagajında duruyor. Yolda takviye yaptık sonra koku geldi klimadan dedim. Direk klimadan değil akü den gelmiştir dedi.Bunların akülerinde sorun var dedi.O sırada bagajı açtım aküyü gördü kaynamış bu dedi.Garantiden değiştireceğiz dedi ama akü yok sormam lazım dedi.Ben biraz daha sorunca bu modellerde sorun var dedi.Aracın garantisi var mı yok mu falan hiç konuşulmadı bile.Neyse garantiye gittik akü için yok akü dedi.Siz arada sorun gelmiş olursa hemen takarız dedi.Ne zaman gelir sorusuna net cevap alamadım.Anlaşılan gene uzun süre parça bekleyeceğiz.

Videoyu bırakıyorum buraya benzer durumu yaşayan olursa servise başvurabilir.

Ad Soyad
Erdoğan Şahiner
Aracınız
Civic FE1 2022
Aynı mevzu bendede oldu yolda durdum sonra marş tırt takviye yaptık araç çalıştı ama akü şart gibi konuyla ilgili soruyorum hangi akü önerirsiniz

Ad Soyad
Timur.S
Aracınız
Civic FE1 2023
Aynı mevzu bendede oldu yolda durdum sonra marş tırt takviye yaptık araç çalıştı ama akü şart gibi konuyla ilgili soruyorum hangi akü önerirsiniz

akünün şart olduğuna emin değilseniz bence herhangi bir akücüde ölçtürün gideceğiniz yer büyük/çaplı bir yer ise atıyorum Ankara Varta ana depo vs ise genelde kalibre edilmiş düzgünce ölçen ölçüm cihazları var ölçmesi 5dk süren bir konu boşuna almamış olursunuz.

sorun gerçekten var ise

1) aracımız start stoplu değil diyerek en uygun ve yüksek amper,cca değerine sahip iyide bir marka olan Mutlunun giriş seviyesi sıradan aküsünü alabilirsiniz:

2) ben bu aracı uzunca süre sürecem başım ağrımasın almışken iyisini alayım derseniz hem marka olarak Varta çok daha iyi bir marka hemde EFB start stop uyumlu daha güncel ve yüksek teknolojili bir akü cinsi (size akücü gerek yok diyecektir aldırış etmeyin) bu aküler daha düşük voltajlara düşüp arıza çıkarmadan ve hızlıca şarj tekrar olabilen güzel aküler (abd'de aynı kasa civiclerde zaten fabrikadan efb ve agmli aküler mevcut) , hele hele aracım 3-4 gün vs zaman zaman yatan bir araç diyorsanız kesinlikle EFB,AGM tipi akü alın derdim ama AGMler olmuş 10bin tl (mutlu bile) o yüzden aşağıdaki EFB yi alırdım.

bu arada akünün üretim yılı çok önemli sakın 2022 vs almayın hatta 2023 bile almazdım (rafta ne kadar kalır ise okadar kötü) 2024 bakardım

Mutlununda EFBlisi var ama fiyatı saçma sapan (inci ise çok kötü bulaşmayın derdim)

Ad Soyad
Erdoğan Şahiner
Aracınız
Civic FE1 2022
akünün şart olduğuna emin değilseniz bence herhangi bir akücüde ölçtürün gideceğiniz yer büyük/çaplı bir yer ise atıyorum Ankara Varta ana depo vs ise genelde kalibre edilmiş düzgünce ölçen ölçüm cihazları var ölçmesi 5dk süren bir konu boşuna almamış olursunuz.

sorun gerçekten var ise

1) aracımız start stoplu değil diyerek en uygun ve yüksek amper,cca değerine sahip iyide bir marka olan Mutlunun giriş seviyesi sıradan aküsünü alabilirsiniz:

2) ben bu aracı uzunca süre sürecem başım ağrımasın almışken iyisini alayım derseniz hem marka olarak Varta çok daha iyi bir marka hemde EFB start stop uyumlu daha güncel ve yüksek teknolojili bir akü cinsi (size akücü gerek yok diyecektir aldırış etmeyin) bu aküler daha düşük voltajlara düşüp arıza çıkarmadan ve hızlıca şarj tekrar olabilen güzel aküler (abd'de aynı kasa civiclerde zaten fabrikadan efb ve agmli aküler mevcut) , hele hele aracım 3-4 gün vs zaman zaman yatan bir araç diyorsanız kesinlikle EFB,AGM tipi akü alın derdim ama AGMler olmuş 10bin tl (mutlu bile) o yüzden aşağıdaki EFB yi alırdım.

bu arada akünün üretim yılı çok önemli sakın 2022 vs almayın hatta 2023 bile almazdım (rafta ne kadar kalır ise okadar kötü) 2024 bakardım

Mutlununda EFBlisi var ama fiyatı saçma sapan (inci ise çok kötü bulaşmayın derdim)

Hocam teşekkürler baya bilgi sahibi oldum korkarak stop ediyorum başka bir sıkıntı yoktur inşallah servise 600 km kaldı gidince özellikle baktiracagim bu hususa

Ad Soyad
Timur.S
Aracınız
Civic FE1 2023
Hocam teşekkürler baya bilgi sahibi oldum korkarak stop ediyorum başka bir sıkıntı yoktur inşallah servise 600 km kaldı gidince özellikle baktiracagim bu hususa

rica ederim, dediğiniz gibi bakıma gittiğinizde baktırın boşu boşuna gerek yok ise değiştirmeyin.

ama konu ile alakalı ihtiyacı olup sorgulayanlara bu az önce paylaştığım ilanlar akılda kalsın cidden o rakama 2sn düşünmez Mutlu,İnci vs yerine bahsi geçen EFB tipi Vartayı alırdım hem Varta hem EFB hem 2024 üretim hemde yerli üretimden uyguna açıkcası kaçırılmaz fırsat lazım olana.

DMR

Özel Üye
Ad Soyad
Alper D
Aracınız
Civic FC5 2020

sorun gerçekten var ise

Iyi gunler, bu model varta aku honda civic fc1 icin uygun mudur? https://www.hepsiburada.com/varta-e...-dynamic-aku-uretim-yili-2024-p-hbv000007qvin

DMR

Özel Üye
Ad Soyad
Alper D
Aracınız
Civic FC5 2020
Hondalar vw gurubuna gore parca dayanimi cok daha iyi bence, aku sorunu kardesimin jettasinda ve yakin arkadasimin trocunda olmustu.Bircok elektronik aksamindada problemler vardi. Fe1 lerde aku sorunu olmasi japon sorunsuzluk denklemini bozuyor. Gecmis olsun.

Ad Soyad
Timur.S
Aracınız
Civic FE1 2023

Evet uygun görünüyor ama açıkcası ben olsam yarı fiyatına EFB olanı var benim az önce konuda paylaştığım, onu alırdım be hocam x2 katı paraya değmez bence bir akü için yazık günah.

konu ile alakalıda bence sitemiz inanılmaz kötü,bilgi kirliğiliği dolu bir üye konu açıyor hayda tüm üyeler peşin sıra kendilerinde sorun yokken varmış gibi yada kronikmiş gibi konuyu ele alıyor. açıkcası siteyi dışarıdan üye olmadan evvelde takip ediyordum 2 senedirde üyeyim ama başka akü sorunu olan FE hatırlamıyorum.

dahası yine bilip bilmeden kullanılan akü tayland üretimi,kaka/kötü denilmiş ama bahsi geçen akü Furukawa marka be hocam :) adamlar +110 yıldır elektronik sektöründe öncü/lider olan bir marka ve otomotiv dünyasında OEM olarak +70 yıldır akü üreten dünya devi.

Ad Soyad
hakan
Aracınız
Civic FE1 2021
eco premium 21 kullanıyorum. araç marş almamaya başladığında baya uzattı. servisw götürdüğümde akü bitmiş dediler, garantiden değiştirdiler. belliki akü bozuk

Geri