Civic FC5 2018 Civic Otomatik Vites Vuruntu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ysfakc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aracınız
Civic FC5 2019
Merhabalar benim aracımda bazen bu durumla karşılaşıyorum aracı park ettiğim zaman önce park tuşuna sonra el freni tuşuna basıp park ediyorum bazen aceleyle frene yumuşak bastığım zaman sizin bahsettiğiniz durumla karşılaşıyorum bence park ederken fren pedalına biraz sert basmak gerekiyor şanzıman yağsından olacağına çok ihtimal vermiyorum çünkü aracımı alalı beş ay oldu ve 1750 km de henüz şanzımanın veya şanzıman yağı bu km’de sorun çıkarmaz diye düşünüyorum

Ad Soyad
Alperen
Aracınız
Civic FC5 2018
Merhaba bu durum bende de var yani R den N ye alınca vuruyor bazen N den R ye alincada oluyor bu sorun mu ilk kez Honda kullanıyorum yardımcı olun lütfen

Emirbey

Project Man
Yönetici
Ad Soyad
Emirbey26
Aracınız
Civic FB7 2015
Merhaba bu durum bende de var yani R den N ye alınca vuruyor bazen N den R ye alincada oluyor bu sorun mu ilk kez Honda kullanıyorum yardımcı olun lütfen
Aracınızın km.si nedir.yag bakımları hangi petiyotla nerede yapıldı.?
Kulaklara baktırdınız mı?

Ad Soyad
Alperen
Aracınız
Civic FC5 2018
120 bin yağ değişmiş 20 bin km sonra bende degisecegim kulaklara baktirmadim yeni aldım birşey olsa Exper soylermiydi

Ad Soyad
Evren SARIGÜL
Aracınız
Civic FC5 2021
Merhaba dostlar,

Otomatik arabayı ilk önce yanlış kullandıgınızı belirtmek isterim. Park yapıldıgında öncelikle fren pedalına tam basılır ve vites N konumuna alınır el freni cekilir fren bırakılır daha sonra tekrar frene tam basılıp vites P konumuna alındıktan sonra istop edilir. Eğer hafif kalkma anında gaza dokundugunuzda ani bir şahlanma yapıyor ise motor alt kulağı yani şanzıman kulağı olabilir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ad Soyad
Alperen
Aracınız
Civic FC5 2018
Merhaba dostlar,

Otomatik arabayı ilk önce yanlış kullandıgınızı belirtmek isterim. Park yapıldıgında öncelikle fren pedalına tam basılır ve vites N konumuna alınır el freni cekilir fren bırakılır daha sonra tekrar frene tam basılıp vites P konumuna alındıktan sonra istop edilir. Eğer hafif kalkma anında gaza dokundugunuzda ani bir şahlanma yapıyor ise motor alt kulağı yani şanzıman kulağı olabilir.

Bu şekilde park ediyoruz. Ama geri geri gelip R den N ye alınca kutluyor sarsıyor arada kulak ve takozlar sağlam sorun yok başka sorunu bu şekilde olup çözen varmı yoksa satacağım çok soğudum lütfen yardımcı olun R den N ye veya N den R ye alınca sarsıyor vites kolu sert

Ad Soyad
Evren SARIGÜL
Aracınız
Civic FC5 2021
Bende arabayı yeni aldım bendede bir kere yaptı onunda frene tam olarak basmadıgımı fark ettim frene tam bastıgımda bu sorun ortadan kalktı.

Ad Soyad
Alperen
Aracınız
Civic FC5 2018
Bende arabayı yeni aldım bendede bir kere yaptı onunda frene tam olarak basmadıgımı fark ettim frene tam bastıgımda bu sorun ortadan kalktı.

Onu da çok denedim inanın deki gibi basıyorum ama hala yapıyor valla psikolojim bozuldu inanın çözen biri varsa yazarsa çok makbule geçer .aks kulesi ile ilgili olabilir mi?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Geri