Serviste takmislardi benimkine. (garanti kapsaminda ucretsiz olarak). ilk ay fena degil duzgun calisiyordu da ustunden 8-9 ay gecti su an. ayda yilda 1 kere olcuyor benzini. onun disinda hep bos gosteriyor. benzin alinca tekrar sayiyor. sacma sapan bise yani. simdilik yolda kalmadim ama uzun yolda hic guven vermiyor.
yil olmus 2017, biz hala "calismayan benzin gostergesi"ni konusuyorsak cidden ayiptir bu. arabanin en temel bileseni la bu.
Valla haklısın, ben 1 haftadır bu modül ile uğraşıyorum, çok büyük umutlarla aldım, ama montajından sonra da benzin gösterge sorunu çözülse de lpg konusu bir türlü çözülemedi. Modülün satışını yapan arkadaşlar sağ olsunlar çok ilgililer. Hatta uyumsuzluk durumunda para iadesi de yapacakları garantisini verdiler.
Bir kaç mesaj önce video ve fotoğraflarla izlenimimi yazacağımı söylemiştim ama şimdilik konuyu olumlu bir durumla sonuçlandıramadık.
Modül montajını yapan usta lpg tankının üzerindeki seviye sensörünün mıknatıslı ve şamandıradan bu mıknatıs sayesinde seviyenin okunduğunu, böylelikle ön taraftaki gösterge ışıklarına ilettiğini söyledi, bu şekilde çalışma mantığını anlamış oldum.
Ancak; modül ile birlikte gelen sensör manyetik bir öğe içermiyor, içerisinde sarımlar olduğunu varsayarak söyleyebilirim ki, yine şamandıranın manyetik durumunu bu sarımlar sayesinde tespit edip, içerisindeki devre ya da entegre ve modül ile haberleşip depo durumunu aracın benzin göstergesine iletiyor, yani en azında modülün üretimini yapan arkadaşların anlattığından anladığım kadarıyla bu şekilde olduğunu düşünüyorum.
Modülü ilk kez monte ettiğimizde düzgün veriyi alamadık, modülün kalibrasyonunu yapınca benzin göstergesi düzgün çalışmasına rağmen lpg seviyesini yine göremedik, bununla beraber bar honda ile telefonda konuştuğumda yalnızca modülü geri göndermemi ve yazılım güncellemesi yapacaklarını söylediler.
Modül geri geldiğinde yeniden monte ettim ancak yine değişen bir şey olmadı. Tekrar iletişime geçtik ve lpg şamandırasının takılmış olabileceğini, yakıtı bitirip şamandıranın kontrolünü yapmamı söyledi.
Ben de aynen bunu yaptım, fakat şamandırayı boşken kontrol ettiğimizde sorun olmadığını gördük, depoyu makul ölçülerde doldurup yeniden kontrol ettik, yine şamandıra ile ilgili olmadığını kesinleştirmiş olduk.
Eski sensör ve öndeki depo ışıkları gayet düzgün gösterirken modül yine veriyi ekrana aktarmadı. Yine telefonla iletişime geçtim ve bu kez de yeni sensör göndereceklerini söylediler. Şimdi yeni sensör bekliyorum.
Neyse, sonuç olarak, hem montajı yapan usta, hem de eski aracımın lpg kitinin montajını yaptırdığım usta, hiç bir şekilde mıknatıs olmadan depodaki lpg 'nin seviyesinin okunamayacağını söylediler.
Halen biraz umutluyum, bu modüller ile ilgili maalesef çok bilgi yok, benimki biraz deneme-yanılma durumu, bu sebeple referans alabileceğim, "bu adam arabasında kullanmış sağlıklı çalışıyor" ya da "sağlıklı çalışmamış hiç uğraşmayayım" ya da "lanet olsun, neyse parası vereyim de yap" diyebileceğim bir durum yok.
Sonuç olarak son kez beklemedeyim, bu sensörle de olmazsa aracı eski haline çevirip modülü iade edeceğim.
Duruma göre yine yazarım. Umarım başınızı ağrıtmamışımdır.