Evvela geçmiş olsun...En son yaptığım bakımda 0W20 yağdan 5w30’a geçtim. Tahminimce bunun sonucu olarak aracım dün 2 defa sarı yağ lambası yaktı.Aracı 3-5 dk dinlendirdikten sonra gereken kontrolleri yaptım sorun yoktu. 2-3 saat sonra da oksijen sensörü ve konvertör arızası verdi.Bu arıza lpg kaynaklı olduğunu düşündüğüm için benzinde bir süre kullandım(30-40 km kadar devirli). Gideceğim yere ulaştım ve aracı stop ettim. 1-2 saat sonra dönüş için yola çıktım arıza lambası sönmüştü ve bir daha yakmadı ama bu defa da arac airbag ışığı yaktı. 1 günde 3 arıza lambası yaktı şaştım kaldım koltuk altlarındaki soketleri kontrol ettim ve emniyet kemerlerini kontrol ettim fakat airbag lambası sönmedi. Sanırım bunu da serviste söndüreceğiz
06 HONDA 2234
Evvela geçmiş olsun...
Eski ve yeni motor yağı marka modellerinizi merak ettim. Bildiğiniz üzere yağ değiştirme arifesindeyim ve benzer bir değişiklik yapma ihtimalim var.
Yeni motor yağıyla birlikte motor sesi, ilk çalıştırmadan sonra motorun ısınma süresi, devirlenme v.b. gözlemlediğiniz yeni bir şeyler oldu mu?
Geçmiş olsun, sorunlar çok üst üste gelmişEn son yaptığım bakımda 0W20 yağdan 5w30’a geçtim. Tahminimce bunun sonucu olarak aracım dün 2 defa sarı yağ lambası yaktı.Aracı 3-5 dk dinlendirdikten sonra gereken kontrolleri yaptım sorun yoktu. 2-3 saat sonra da oksijen sensörü ve konvertör arızası verdi.Bu arıza lpg kaynaklı olduğunu düşündüğüm için benzinde bir süre kullandım(30-40 km kadar devirli). Gideceğim yere ulaştım ve aracı stop ettim. 1-2 saat sonra dönüş için yola çıktım arıza lambası sönmüştü ve bir daha yakmadı ama bu defa da arac airbag ışığı yaktı. 1 günde 3 arıza lambası yaktı şaştım kaldım koltuk altlarındaki soketleri kontrol ettim ve emniyet kemerlerini kontrol ettim fakat airbag lambası sönmedi. Sanırım bunu da serviste söndüreceğiz
06 HONDA 2234