Bu sorunun doğru olan şudur şeklinde bir cevabı olduğunu sanmıyorum. Çünkü göreceli bir şey bu;
Tanıdığım bazı kişiler var sıfır km dışında otomobile binmem diyorlar. Bunun yanında sıfır km otomobile binecek kadar zengin değilim ne diye paramı ziyan edeyim diyen tanıdıklarım da var.
Şahsen ben hiç bir zaman sıfır araç almaya niyetlenmedim. Mantıklı gelmiyordu bana pahalı olması ve hızlı değer kaybı nedeniyle. Ancak son iki aracımı sıfır km aldım
Nasip...
Sıfır km otomobilin verdiği çok güzel bir his var. Ancak akşam eve girerken aracı sokakta bırakmak insanın canını sıkıyor
Ve hatasız bir araçla bir sürü kötü sürücünün olduğu trafikte dolaşmanın stresi de daha fazla oluyor.
İnsan subjektiftir. Ayrıca fikirleri değişkenlik de gösterebilir. İlaveten bazen söylerken başka söyler icraatı başka olabilir. Çünkü bazı şeylerden elde edeceği menfaatler bazı zevklerinin önüne geçemeyebilir... Otomobile sadece bir araç olarak bakmayan çoğu kimsenin bu tür ikilemleri olduğunu düşünüyorum. Çünkü mantıkla zevk çatışıyor. Mesela ben diyorum ki alacaksın komple boyalı veya boya ve değişen kaporta parçaları olan bir araç stressiz bineceksin ama gidip sıfır km araç alıyorum
Gerçekten kolay değil bu husula ilgili tercihler.
Sıfırın da ikinci elin de sunduğu ayrıcalık ve avantajlar var. Ancak bahsini ettiğimiz türden sıfıra yakın ve makul bir ikinci el fiyatına denk sorunsuz bir araç alabilmek matematik olarak kesin avantajlı. Olayın hislerle ve zevklerle ilgili kısmı ise verilecek kararın asıl belirleyicisi oluyor genelde...
Mobil cihazından
CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.