Tabi ki.Kullandığın kil hamuru linkini atabilir misin sana zahmet. Hiç tecrübem yok bu konularda.
Ayrıca sadece cam çıtası değil ön panjurda da kullandım. Gayet güzel oldu.
Tabi ki.Kullandığın kil hamuru linkini atabilir misin sana zahmet. Hiç tecrübem yok bu konularda.
Ayrıca uygulama asamalarini da anlatırsan çok sevinirim.Üstat kil hamuru deneyin. Su ile seyreltilmiş araç şampuanı beraber kullandım. Bir tane kireç kalmadı,ayrıca çizmedi de.
Disk ve balataların yorumunu bekliyorum hocamPeriyodik bakım, 4 fren diski ve 4 fren balatası için parça siparişi verdim. Servis bu işlem için 4000 TL' fiyat verdi. Bazen iyiki garantim yok diyorum
Balatalari Daha öncesinde zorlu şartlarda kullanmıştım. Toz çıkarma haricinde fren tutuşu kullanım ömrü olarak beklediğimden daha da iyi çıkmıştı. Kale balatayi fiyat performans ürünü olarak değerlendiriyorum. TRW de balata ve disk konusunda kendini kanitlamis bir marka. Diskten yana bir sorunla karşılaşacağımı düşünmüyorum. Montaj ve belli bir süre kullanım sonrasında deneyimlerimi yazarım hocam.Disk ve balataların yorumunu bekliyorum hocam
Hocam bu yorumda yalnız değilsiniz.Şöyle bir deneyimimi paylaşmak istiyorum sizlerle;
Eski araçlarımdan Elantra'da disk-balata değişimi için önce parça arayışında bulundum yorumları okudum. Marka tespitinden sonra parçacıdan disk ve balatayı aldım. Kendim söküpp takmayı planlıyordum müsait yerim var kendi çapımızda profesyonel olmasa da alet edevat da mevcut aracı sökmeye başladım diski çıkaracağım bir vidaya geldim sökemiyorum. Wd40 sıkıyorum farklı aletler falan sökülmedi gitti. Moral bozukluğu ile aracı tekrar geri topladım. Parçaları aldığım yere iade ettim ve bir frencinin yolunu tuttum. Parçalar yaklaşık aynı cüzi ücret bir de işçilik ile anlaştık değiştirttim. 8 -10 ay sonra direksiyonda frene basarken titreme şikayeti oluştu. Araştırdım bütün nedenler diskleri gösteriyor. Yine frencinin yolu gözüktü. Frenci tanıdı abi hoş geldin falan durum böyle dedim. Merak etme değişiriz garantiden diskleri dedi ve değiştirdi. Borcumuz nedir borcun yok. Ne sevinmiştim o gün o civatayı sökemeyip gittiğime, ben değiştirseydim. Bu olayda yeni bir disk parası daha vermek zorunda kalırdım.
Elimizden gelen bazı işlere yine zaman zaman kaçamak yapmaya çalışıyoruz. Ama bu olay benim fikirlerimde baya bir değişikliğe sebep olduğu da gerçek…
Tabi eli daha yatkın ustalarımız, daha becerikli arkadaşlarımız mevcut ben o civatayı sokemeyince kendi kendime kızmış bunu bile sokemediysek kim bilir neyi yanlış toplayacağız diye bir sinir ile frencinin yolunu tutmuştum.
Gerci bazı huylar insandan kolay kolay çıkmıyor iste yine bir beyaz eşya veya elektronik bir cihaz arızalansa kendim sokup tamir etme yolunu denemiyor değilim .
Mesajı geç gördüm epey kusura bakmayın. Çıtalarda da uygulayabilirsiniz tabi. Bir diğer etkili yöntem olarak kil de önerilmiş, kil ile de kireç lekesinden kurtulabilirsiniz ancak kil uygulaması için önce birkaç video izlemenizi tavsiye ederim. Kil hamuru kullanırken yüzey temizlenmiş-yıkanmış olmalı, kesinlikle yüzey ve kil kuru olmamalı, sürekli su veya sabun-su karışımı ile ıslatılarak uygulanmalı ve kil aşırı baskı yapmadan yüzeyde gezdirilmeli. Aksi halde çiziklere sebep olabilir. Bir de kil cilayı da alacağı için, arkasından boyayı korumak için cila yapılması da önerilir.Hocam cam çıtalarında da faydalı oluyor mu bu yöntem? Nikelaj renkte olanlarda.