20 Yıllık Hondacı olarak bu silecak konusuna çok kafa yordum ben de.. Mitsuba markası ne hikmetse piyasada bulunmuyor, sadece servislerde bulunuyor, o da sipariş üzerine geliyor Japonya'dan. Sadece lastiği 200 TL civarı, tam takım 600 TL civarı. Tamam silecek çok kaliteli, yıllarca sorunsuz kullanılıyor ama değmez bence. İllaki orijinal alacaksanız Ankara İvedik ve İstanbul İkitelli de rahatlıkla bulunabiliyor. 2 sene önce İkitelli de çıkmacı Ay Honda dan Çiftini 100 TL ye almıştım FB7 için.
FB7 Sd, FD6 Sd, FK1 Hb ve FK2 Hb kasaların silecek ölçüleri Amerikan standartı olarak 23 inch ve 28 inch.. Yani 1 inch = 2,54 cm eşitliğine göre 58,42 cm ve 71,12 cm... Metrik ölçü ile üretim yapılan Japonya ve dolayıyla Honda karşılığı 57,5 cm ve 70 cm. 23x28 inch aracımıza uyumludur. Birbirine en yakın mesafe ile siler, değme falan yapmaz. RBW nin hibrit sileceklerinin çifti 50 TL civarı internette. 28 inch olan çok ama 23 inch olan pek yok piyasada. İnternette var. FB7 ve FD6 için klasik telli, muz ve hibrit kullanabilirsiniz. FK1 ve FK2 Hb lerin camı bombeli olduğu için klasik telli ve hibritler tam basmıyor. Sadece muz olanlar tam uyum sağlıyor.
Sonuç olarak; FB7 ve FD6 için 23x28 inch (57,5 x 70 cm) HİBRİT, FK1 ve FK2 Hb için 23x28 inch (57,5 x 70 cm) MUZ tipi RBW, İnwells, Valeo vb. marka silecekleri öneririm. FD6, FB7 de Hibrit, FK HB de Muz kullandım (halen kullanıyorum), özellikle RBW iyi iş çıkarıyor.