İNSAF YAHU...
40 bin bakımı için Ankara Honda Bora'ya gidip fiyat sordum arkadaşlar.
Aracım Elegance Eco ...(LPG li)
2900-3000 tl civarında tutar dediler.. (Diğer bakımlara extra olarak Şanzıman Yağı değişimi, Lpg buji değişimi,sübap kontrolü,kayış kontrolü)
Türkiye de ağır bakım olarak 40.bin demişler . (Ağır Bakım= 35 derecenin üstünde sıcak havalarda araç kullanılıyorsa ve römork vs taşıyorsa ağır bakıma giriyormuş kılavuza göre)
Daha aşağı olması mümkün mü diye sorduğumda mümkün değil çünkü fiyatları Honda'nın kendi sitesinden alıyoruz dediler.
Peki Türkiye'nın değişik bölgelerinde 40 bin bakımına neden değişik değişik fiyat veriyorlar diye sordum cevap vermediler...
10 bin ,20 bin, 30 bin bakımlarını düzenli olarak yaptırdım garanti bozulmasın diye...(Herbirine de yaklaşık 800 tl verdim bu arada)
Garantinin bozulması diye bişey yokmuş meğerse...10 bini yaptır sonra birde 40 bini yaptır sorun değil dedi çalışanın biri daha önce...Nitekim forumda böyle yaptıranlarda az değil anladığım kadarıyla...
Canım çok sıkkın.
Aracı alalı henüz 2 yıl olmadı. 40 bin bakıma kadar ödenen servis ücreti neredeyse 5.500 tl.
İnsaf yahu...
Bosh Car servislerini aradım. Bizde yetkiliyiz ve yapılan tüm işlemler Bosh servis kayıtlarına işlenir dediler. Honda garanti anlamında yetkili bir servisin belgesi arar dediler. Ve kendi yaptıkları işlerinde garantiyi bozmayacakları söylediler.
Şaşkınım ve arayış içindeyim...