- Aracınız
Nereden aldiniz bu fiyati hocam?
Merhaba,
2917 TL karşılığında ben yaptırdım 40.000 bakımını.
Bir daha asla kılavuzda yazan dışında herhangi bir sarf malzeme değişimine izin vermeyeceğim.
Bosch özel servis konusunu çok net olarak görüştüm yetkili servis ile.. Bosch Garanti veriyor. Ama sadece kendi yaptığı işlere ve değişimlere. Yetkili serviste şase numarası ile sorgu yapıldığında değişenler ve yapılan bakımlar görünmüyor. Bu da nelerin değiştiği ve değişimlerin zamanında yapılıp yapılmadığı konusunda belirsizlik oluşturduğundan fabrika garantiyi kabul etmiyor.
Anlaşmalı özel servis bulup değişimleri online veritabanına aktardığından emin olmadıkça, garantinin devamı sizin için önemliyse riske girmemenizi öneririm.
Bir de şöyle bir konu var..
Ben bakım bedelini öderken tabi ki itiraz ettim. Ertesi gün tekrar gittim görüştüm vs. Daha önceki aracımı da sürekli aynı yetkili servise götürmekte olduğumdan samimiyet oluştu biraz. Belki filtreleri 10000 değil de ağır bakım koşulları çerçevesinde 20.000 de bir değiştirerek yardımcı olabiliriz denildi. Ama bu devrede kulak. Buji girdi, sübap ayarı girdi bir kere.
Öfkeden aptallastim sanririm biraz.. Her bakımda verilen çıkan parçaları kontrol etmeyi unuttum ve baktığımda geri verilmediğini fark ettim. Eski tüm filtreleri: hava, LPG, polen ve bujileri istemek lazım. Ama eski parça vermek çok da zor olmasa gerek servis için.
Sonumuz hayır olur inşallah.
SM-N950F cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
Merhabalar,
Eco modellerde 40.000 km.'de sübap ayarı ve buji değişimi hep yapılmış. Fakat gerekli mi? Bilgisi olan var mı? Kılavuzda 120.000 km.'de değişir dediğini biliyoruz hemen hepimiz.
Sübap ayarı yapılınca külbütör contası da değişiyor. Bu da masraf. İşçilik de yazılıyor. Hesap iyice şişiyor.
Bir de sık denilen bir şey; aracınızı bilgisayara bağladık, bilmem neyinizin bir şeyinin değişmesi yönünde uyarı çıktı.
Eee hata kodu vermedi ben kullanırken hiç.
Bunu uyarıları sadece okumak amacı ile nasıl gorebiliriz? Mümkün mü? Bilen var mı acaba? Servisteki o ekipmanın pahalı olduğunu düşünüyorum. Bi bakıp cikicaz sadece..
SM-N950F cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.