Teknisyenin başında beklemedim ama bu sorun sürekli tekrarlamıyor. Aracı çok aktifte kullanmıyorum zaten son zamanlarda her ısındığında yapacağını düşünmeye başladım. Benzin şu ana kadar sadece 1 kere yarım depoya indi onun dışında full oluyor. Bir kere şehir içinde de dolaştım sonra gaz almak için durdum sonrasında 50 dakika kadar çalışmadı daha sonra hiç bir şey yokmuş gibi çalıştı.
Servis baktı hiç bişey bulamadı demişsiniz..Servis bilgisayar a bağlayıp sensörleri kontrol ediyor.Sensör ikaz verirse burası arızalı değişmek gerekli diyor.Ama elektrikle çalışan yakıt pompası gibi sensörü olmayan parçanın hatalı olduğunu PC den göremezler, Araç daha 2018 model (Bu arada benim aracımda 2018 model

) Akü ömrü yaklaşık 5-6 yıl, Bi sorun yoksa, Depo içi elektrik pompası çoğu araçta en az 8-10 yıl gidiyor..
Ya Akü iyice zayıfladı ? Şarj dinamosu, çalışıyordur sanırım

Yada Benzin pompası arızalanmak üzere,pislik tıkamışta olabilir...( Aracınızın bakımlarının tam/ Ateşleme sisteminin (buji/bobin/bobin kablosu/akü/şarj dinamosunun diğer adıyla Alternatörün sağlıklı/çalışır durumda olduğunu varsayıyorum,
Aracın kontağını 2 konumuna aldığınız da benzin pompasının sesi deponun oradan vızıldama şeklinde gelir..
çalışma prensibi şöyle : Siz ana kontağı 2 ye getirdiğinizde depo içi pompa devreye girer,yakıtı (benzini) emme manifolduna kadar gelen yakıt borusunu ve hattını yeterli basınca getirinceye kadar çalışır,basınç yeterli olduğunda vızıldamanın durması gerekli ( Yaklaşık bu süre 1 sn yada 2 sn ) bunu Bi dinleyin.. bu şekilde mi oluyor, eğer durmuyorsa Bi sorun var demek...
Ekstra Bi bilgi paylaşmak isityorum ; Çoğu eski benzinli araçlarda ,araca LPG takılsa bile..Araç LPG ile yol alırken Depo içi benzin pompası çalışmaya devam ederdi, benzin motora gider, (araç LPG de çalıştığı halde) benzine ihtiyaç yoksa geri dönüşten depoya geri giderdi (Sonsuz Bi benzin döngüsü düşünün ) ve bu bahsettiğimiz pompa sürekli çalışır vaziyette düşünün.....bize böyle öğrettiler 2000 li yıllarda,,şuan 2022 deyiz yeni nesil araçlarda bu depo içi benzin pompasının LPG de iken çalışmasını engelleyecek Bi röle koymuşlardır herhalde açıkçası araştırmadım, ama koymaları gerekli yazık boşuna çalışır depo içi pompa ,,Size bir fikir vermesi adına yazdım Tekirdağ dan selamlar
SM-A705FN cihazından
CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.