ES7 kasadan beri ülkemizde satılan Civiclerde yok, FC5lerde ise mevcut.Bu parça istisnasız her modelde yok mu arkadaşlar ? Mesela makyajlılarda karter korumanın ve fitillerin kaldırıldığı gibi bir durum olabilir mi ? Bu parça arka yolcu güvenliği içinde çok önemli sadece aracın alacağı fiziksel hasarı düşünmeyin. Bu durum ford fiestanın belli yıllarda üretilenlerinde vardı resmen hırsızlık.
Hocam arkadaşımda 308 var. O köpük olmadığından dolayı tampon demiri köşelerden tamponu yırtmış. Darbeyi emmesi için demir güzel diye düşünüyoruz ama dediğiniz gibi tampon demiri ile tampon arasındaki etkileşimi (tampon demiri tampona göre daha rijit olduğundan) de göz ardı etmemek lazım. Yoksa tampon en ufak bir dokunmada demirin tepkisinden dolayı deforme olabilir.Parça geldi, kargo 13 tl tuttu.
Bir kaportacıya taktırmayı düşünüyordum ancak şu videoyu izleyince müsait bir zamanda kendimde yapabilirim diye düşündüm, hatta köşe tampon braketlerin de kırık varsa değiştirmeyi de düşünüyorum, çünkü sol köşeden 3, sağ köşeden 1 kez tampon darbe aldı. Sol köşede tampon pek istediğim gibi iyi oturmuyor, muhtemelen brakette de hasar olduğu için böyle olduğunu düşünüyorum.
Yanlız orjinalinde gördüğüm kadarı ile koruyucu bir köpük mevcut ve muhtemelen ufak temaslarda tampon demirinin tamponu yırtmasını da engelliyor, adapte edilecek bir parça bulabilirsem uygun bir köpük parça da eklemeyi düşünüyorum
Teşekkürler, bu mesajınızla birlikte çekincemin doğru olduğunu teyit etmiş oluyorsunuz.Hocam arkadaşımda 308 var. O köpük olmadığından dolayı tampon demiri köşelerden tamponu yırtmış. Darbeyi emmesi için demir güzel diye düşünüyoruz ama dediğiniz gibi tampon demiri ile tampon arasındaki etkileşimi (tampon demiri tampona göre daha rijit olduğundan) de göz ardı etmemek lazım. Yoksa tampon en ufak bir dokunmada demirin tepkisinden dolayı deforme olabilir.
Ülkemizde satılan ES7-FD6 ve FB7lerde maalesef mevcut değil, Amerikan versiyonlarda hep mevcuttu, hatta köpüğü bile var, bunu da önceki mesajlarımdaki gibi sök tak videolarından gördüm, sonuç olarak bu konunun açılma nedeni de zaten bu parçanın olmayışıServislerde bu parçanın orijinali yok mu arkadaşlar bence skandal bir durum.
Genelde bu malzemeler strafordan yapılmaz. Darbeyi sönümlemesi için ne çok sert ne de yumuşak plastikten olmalı. İkisinin ortası diyelim ? ?@seckins33 hocam bu tampon demiri çevresinde kullanılan köpükler piyasada bildiğimiz strafor köpüklermidir yoksa başka bir malzeme midir?
Evet, açıkçası Honda grubunda hiçbir araçta o köpük malzemeyi görmedimHamid Hocam ben direk monte ettirdim ama dediğiniz gibi strafor, köpük tarzı birşey olması lazım. Ben bez gibi birşeyle sarayım dedim ama uğraşmadım sonra.
Yalnız ön tampon demirinde de yok stafor gibi birşey. Direk beyaz demir var.
SM-G930F cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.