Bizim araçarın çoğunda zaten bu parçanın olmayışından kaynaklı bagaj kapağında boya olur.
Sorun şurada başlıyor aslında kaskonuz var diyelim. Ve bu parça takılı. Biliyorsunuz kasko aracın genel üretim durumu için yapılır. Mesela diğer aracım polo cam tavanlı. Genel üretimde cam tavan opsiyonel olduğu için kaskoda ekstra teminat belirtmem gerekiyor ekstra donanım için.
Şimdi gelelim asıl meseleye, oldu ya bu parça takılıyken kaza sonucu şasi eğildi. Normalde şasi eğildiyse araç perttir. Ve bizim araçların şasisi sanayide kolay kolay düzeltemezler (araştırın). Eksper gelip bu ekstra parça olmasa şasi eğilmeyecekti der. Çünkü eksper sigorta şirketlerinin menfaatini gözetir her zaman. Hiç bir şekilde de kaza büyük değilse bunu kabul etmez. Kaskoda ödeme yapmaz.
Bu benim şahsi görüşüm. Ben aracıma yetkili servis, orjinal parça kaskosu yaptıran biriyim. 300 liralık parça için bu riske giremem açıkçası. Kaldı ki şuan bagaj kapağım komple çizik, çocuklar sağolsun resim yapmışlar. Tekrar boyatmak durumundayım yani.
Ama kaskosu olmayanlar, büyük şehirlerde sıkışık trafikte çok kullananlar için düşünülebilir bir parça, ona sözüm yok.
SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bahadır hocam dediğiniz şeylere katılıyorum fakat bunu sigortacı bir arkadaşında yorumlamasını isterim.
Aynı şey diğer aksesuarlar içinde geçerli.
-Örneğin arka cam üstü spoiler bulunan bir cam çatlasa kasko parça var bundan oldu belki deyip ödemeyecek mi?
-Önden hafif dokunduğunda alt etek var belki bu çatlattı ödemeyecek mi?
-Yandan kaldırıma çıkıldı kapı altları gitti kasko marşıydı var fazladan baskı yapmış ödemem mi diyecek?
-Donanım harici jant var duramadın ödemem mi diyecek,
-Ön iç kokpitte aksesuar, torpido halısı var havayastığı açtı diyelim ve aksesuar yaralanmaya sebep olmuş sorumluluk almıyorum mu diyecek?
-Xenon çakması ampül takmışım gece görüşün zayıf ve gittin arkadan dokunduydun trafik sigortası karşı tarafı ödemem mi diyecek?
-Çok koyu güneş gözlüğü taktın ikindi vakti ve gene dokunduydun sigorta ödemem mi diyecek?
- ince yanak lastik attın gene ödemem mi diyecek?
-Fc5 te 215 yerine 205 atmışım, kasko mesuliyet kabul etmem mi diyecek,
-FB7 makjajlıda olmayan karter korumayı yaptırdın veya çıkma buldun taktırdın, kazada motor hasar aldı ve kasko belki motor aşağı inecek kurtulacaktı motora karışmam mi diyecek?
-Yandan minibüs girdi, cam rüzgarlığıda gözümüze girdi, sigorta mesuliyet kabul etmem resmen yaralanmaya ön ayak olmuş mu diyecek?
-Pedallara aliminyum parça vidaladık, bu araba yürüyüp bu pedallar kullanıldıkça kesinlikle karışmam mi diyecek?
-Araca bitüself yaptın ve gece kısa devreden, lpg den tutuştu, kasko ödemem resmen yakıcılığı artırmış mi diyecek?
Vs....
Öncelikle yazdıklarım işin varsayımı ve Allah kimseye kaza bela vermesin, araçlara hepimiz eşimizle dostumuzla, çocuğunuzla biniyoruz.
Aracın orjinalinde olmayan, sonradan eklenen herşey kanun, garanti dışıdır bu gerçek. Dediğim gibi bende sigortacıma kesinlikle bu konuyu resimli danışacağım çünkü dediğiniz gibi önemli bir konu.
Bu arada 2 yıl kadar önce kışın bir araca arkadan çarpmış, kapaksız kara çıkma jant ile olan bir hadiseydi bendeki ve kasko hiç bakmadı bile.
Bu arada Bahadır Hocam hemşeriyiz(68), opel formundan sizi tanıyorum, selamlar...
SM-G930F cihazından
CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.