Civic FD6 & FB7 arka tampon demirinin olmayışı sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ahbap79
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aracınız
Merhaba Herkese,
Forumu vakit bulabildiğim kadar inceledim ama bulamadım. Öğrenmek istediğim 2016 model Dream modellerinde arka tampon darbe emici demir bulunup bulunmadığı. Bu konu ile ilgili bilgi paylaşmanızı rica ederim.

Çözüm
Tampon demirini takmak için 150 lira istenince bende 150 liraya aldığım lokma takımı-cırcır'ın gelmesi sonrasında montajı kendim yaptım, artık ufak tefek tamiratları yapabileceğim bir lokma takımım var :)
Yanlız şntgarage'nin sattığı bu demirin vida yerleri %100 uyumlu değil, deliklerin tam hizalanması için montaj öncesi biraz çekiçle düzeltme yapmam gerekti.
Ayrıca bu parça kargodan önce dükkanda bekletilirken muhtemelen açıkta ve üstüste bekliyor, demirin üstünde ciddi boyayı kalkmaları ve çizikler vardı.

tampon0.jpg

Açıkçası boyası açılan noktaların fazlalığı nedeniyle ilerde olası pas oluşma ihtimalini yok etmek ve evde de hazırda doğalgaz borularını boyamak için kullandığım antipas metal boyasında artanda olduğu için tampon...

m2hamid

FD6 Moderatör/Editör
Yönetici
Ad Soyad
M2Hamid
Aracınız
Civic FD6 2010

m2hamid

FD6 Moderatör/Editör
Yönetici
Ad Soyad
M2Hamid
Aracınız
Civic FD6 2010
Hayırlı olsun. Bir de köpük düşünüyordunuz, o iptal mi oldu?
Teşekkürler :)
Farklı araç markalarının tampon köpüklerine baktım ve tampon köpüklerinin pekte özelliği olmayan siyah renkli strafor olduğunu gözlemledim.

Bende deneme için bir tanıdığımın yeni aldığı beyaz eşyasının köşe koruma stafor köpüklerini aldım ve maket bıçağı ile şekillendirerek hazırladım ancak kalınlık olarak en fazla 3 cm civarı bir kalınlık sözkonusuydu.

Tampon demirini taktıktan sonra ise tamponla demir arasında oldukça ciddi mesafe olduğunu farkettim.

Asıl hedefim olan köşesel darbelerde ise açıkçası bu tampon demirinin bence koruma sağlamayacağını üzülerek söyleyebilirim (benimde başıma hep gelen buydu ama neyse :) ), tampon demirini incelediğimde de ortadaki ana koruma barının kaynaklandığı ayak kısımlarına pekte güçlü tutturulmadığını gördüm, yani darbe geldiğinden orta kısımdaki parça bükülerek köşelerden kopacak gibi yapısı mevcut. Bu durum darbeyi emme açısından da bana mantıklı geldi.

Sonuç olarak aşağı resimde de görülebileceği gibi köşesel darbelerde bagaj havuzunun köşe çıkıntısı ile arka farlar tampon demirinden daha önce temas edecek gibi görünüyor. Orta barında tampon tarafında bir keskin uzantısı olmadığı için bu durumda köpüğü kullanmak bana pek mantıklı gelmedi.

Ek olarak tampon demirinin egzosa da yakın sayılabilecek bir mesafe de olmasından dolayı da köpüğün ısı ile birlikte alev alma potansiyeli de çok çok düşük bir ihtimalde olsa mevcut, bu faktörde köpüğü koymamı engelleyen ikinci bir sebep olarak söyleyebilirim.

civic yan.jpg

m2hamid

FD6 Moderatör/Editör
Yönetici
Ad Soyad
M2Hamid
Aracınız
Civic FD6 2010
Bir ilave olarakta kaba bir çizimle orjinal tampon demiri ile bu demirin alanını karşılaştırma amacıyla göstermek istedim, keşke genişlik olarak orjinal tampon demirinin birebir aynısını kopyalayabilselerdi.

comp.png

Hakan can

Özel Üye
Aracınız
Civic FD6 2008
Hocam FD6lardan beri Amerikan versiyonlarda mevcut ama ülkemizde üretilenlerde mevcut değil. Avrupa ve Amerikan versiyonlarında bulunan birçok sensör ve ek özellik bizim araçlarımızda mevcut değil, arka tampon demirinin de bunlar gibi maliyetten kaçınma amacıyla araçlarımızda bulunmadığını düşünüyorum.

Bu resimde FB7lerdeki tampon demiri görünüyor, hatta demirin üstünde birde ek bir plastik parça daha mevcut.
Aslında imkan olsa bu parçayı yurtdışında alııp taktırmak en ideali ama bu şartlarda mümkün değil gibi.

Ekli dosyayı görüntüle 259863
Iyi aksamlar hocam bugun yotube de gordum
Fd6 civic kendi takiyo demiri yerleri felan mevcut soylediniz turkiyede uretilen cogu araclara firma kendi koymamis adam kendi yapti montajini ayrietende demirin tamponla arasa strofor kalin kopuk koydu darbeyi emsin diye demiri sordum 300 aldim dedi piyasaya baktim 230 240 civari ilk isim taktirmak olacak honda accord arkadan carpmisti bagaj kapagi tampon braketler hepsi gitmisti kaportaciya o zmn sormustur sonradan takiliyo demisti ilk isim o olucak artik

SM-A705FN cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Aracınız
Civic FB7 2015

bLind

Özel Üye
Aracınız
Civic FB7 2013
Gerçekten çok üzücü şu konuyu gördükçe morelim bozuluyor. En düşük pakette bile 8 airbag standart yapan Japon’lar tahminin Türkiye’deki üretim kaynaklı bu arka tampon demirini koymuyor. Sadece kaporta hasarı değil insan güvenliğini etkileyebilir. Zamanında bunun farkına varıp bir imza kampanyası yapılsaydı olayı Japonya’ya ulaştırabilseydik eminim Japon’lar tüm araçları geri çağırıp bu parçayı ücretsiz takardı.

Aracınız
Civic FB7 2014
Merhaba ;

Bende kısa bir süre önce fb7 aldım 2014 model makyajlı kasa dün ışıklarda bir motor çarpması sonucu tampon içeriye göçtü tamponda herhangi bir boya atması olmadı, bagaja bir şey olmadı . Ancak tamponu düzelttirmek için gittiğimde arka panelde de ezik olduğu hatta o ezilmenin bagaj havuzunda da kasma meydana getirdiğini gördüm ve çok şaşırdım ufak bir kazada nasıl oluyor da arka panel ve bagaj havuzuyla bağlantı yeri hasar alıyor . Tutanakta tuttum ancak arka panelin işlemli olmasındansa böyle kalmasını daha doğru buluyorum , satarken resimleri gösterip durumu açıklarım diye düşünüyorum , tamponu ısıtarak çektirdim dışardan herhangi bir hata da söz konusu değil şuan için... Araştırmalarım da bu tampon demirinin olmayışını öğrendim ve benim Honda'ya karşı bakış açımı bu durum fazlasıyla değiştirdi .Bu durum bana aracı satarken sorun çıkarır mı sizce ?

Hasarı ekte paylaştım.

Ekli dosyalar

• IMG-20201114-WA0007.jpeg
    IMG-20201114-WA0007.jpeg
    106.4 KB · Görüntüleme: 75
Geri