Civic FE1 Civic FE Direksiyon problemi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan MaSHrAbA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ad Soyad
Levent Kiraz
Aracınız
Civic FE1 2021
Herkese merhaba.15 bindeki aracımla 80-90 ile giderken direksiyon minik hareketler le düzeltmek istediğimde sanki böyle dişliden diğer dişliye geçer gibi tık tık şekilde direksiyondan hissediyorum hızlı çevirdiğimde bi şey hissedilmiyor ama sanki böyle içerde bi yerde sıkma hissi veriyor . Virajda dönerken sabit tutarken direksiyon bi diş daha atıyor ve çevirdiğim yöne kayıyor servise götürdüm aracın 5-6 gün kalmasını söylediler onlarda tesbit ettiler bu durumu ve 2-3 tane araçta da böyle sorunla geldiklerini söylediler çözüm içinde sensörleri sıfırladılar olmadı , direksiyon motoruna , alt takıma , amörtisör sistemine ve mafsallara bakılacağı söylendi bu tarz bi problemle karşılaşan oldu mu acaba ?
Teşekkürler

Çözüm
Merhabalar, 2023 FE1 Aracımda direksiyonda kasılmalar ve virajlarda gereksiz sertleşmeler vardı (12.000km). Yapılan kontrollerde direksiyon kutusu değişimi yapılacağı söylendi.
Parça tedariği yaklaşık 3-4 hafta sürdü. İşlem tamamen garantiden karşılandı ve sorun çözüldü. Benzer probleme sahip arkadaşlar garantiden değişim yaptırarak sorunu çözebilir.
Ad Soyad
Ahmet Ayhan
Aracınız
Civic FB7 2012
Ocak şubat gibi yeni bülten gelecekmiş daha önce değişimi olan araçları tekrar çağıracaklarmış bu şekilde problem yaşayan çok fazla araç varmış piyasada. Serviste bana söylenende bu şekilde.
Gerçekten çok enteresan iki farklı yetkili servis bilgisi var.direksiyon sorunu hariç ben bu bilgi kirliliğini de anlayamadım. Sonuçta yetkili servisler ve farklı cevaplar veriliyor.

DMR

Özel Üye
Ad Soyad
Alper D
Aracınız
Civic FC5 2020
Yani o bu defilde koca Honda 3 yildir direksiyon problemini cozemedi ayiptir. Merak ediyorum da amerikada uretilen civiclerde sorun devam ediyor mu?

Ad Soyad
emre emre
Aracınız
Civic FE1 2021
Ocak şubat gibi yeni bülten gelecekmiş daha önce değişimi olan araçları tekrar çağıracaklarmış bu şekilde problem yaşayan çok fazla araç varmış piyasada. Serviste bana söylenende bu şekilde.
Benim direksiyon kutusunun içerisini yağladılar bu seferde, bunun son olduğunu bundan sonrasında değişim yapacaklarını söylediler. İşin en kötü yanı nisan da garanti bitiyor

Ad Soyad
Ahmet Ayhan
Aracınız
Civic FB7 2012
Benim direksiyon kutusunun içerisini yağladılar bu seferde, bunun son olduğunu bundan sonrasında değişim yapacaklarını söylediler. İşin en kötü yanı nisan da garanti bitiyor
Garanti bitiyor derken hocam 3+3 yıl garantisi yok mu araçlarımızın

Ad Soyad
Timur.S
Aracınız
Civic FE1 2023
Kronik hatalarda değişim için garanti aranmaz arkadaşlar kanunen global anlamda bülteni var ise (recall) her türlü her km ve yaşta hizmet vermek zorundalar,
ben 8 yaşında 180bin kmde ve garantisi biteli yıllar olmuş dahası serviste bakım yapılmayalı yıllar olmuş bir grande puntonun komple göğüsünü değiştirttim airbag yeri göğüste yırtılmalara sebeb olduğu için.

ilavetten aracınız servis bakımlı ise genel mekanik kısımda garantimiz 6 yıl 150bin km değilmi zaten?

Ad Soyad
Timur.S
Aracınız
Civic FE1 2023

aracınız Tekbaş servistemi hizmet gördü? sormamım sebebi şahsen 4 adet FE kasa Civic aracım orada garantiden sorumlu Şenol bey den destek alarak vede İbrahim ustamıza onarımı yaptırırak hizmet aldım tam 7 farklı il içerisinden + il dışı arkadaşa burada bu problemi çözdürdüm 10 üzerinden 11lik hizmet aldım diyebilirim muazzam samimi,doğru tespit yapan ve profosyonel onarım yapan bir servis bence.

eğer mağduriyetiniz devam ederse lütfen bana özelden ulaşın size destek olmak için gerekirse dahil olurum, çözeceklerinden hiç şüphem yok

Ad Soyad
Ahmet Ayhan
Aracınız
Civic FB7 2012
Yarın tekrar bırakacağım servise aracı bakalım alıştırma mı yapacaklar yoksa değiştirecekler mi merakla bekliyorum.

Kronik hatalarda değişim için garanti aranmaz arkadaşlar kanunen global anlamda bülteni var ise (recall) her türlü her km ve yaşta hizmet vermek zorundalar,
ben 8 yaşında 180bin kmde ve garantisi biteli yıllar olmuş dahası serviste bakım yapılmayalı yıllar olmuş bir grande puntonun komple göğüsünü değiştirttim airbag yeri göğüste yırtılmalara sebeb olduğu için.

ilavetten aracınız servis bakımlı ise genel mekanik kısımda garantimiz 6 yıl 150bin km değilmi zaten?
Bilgi için teşekkürler sizin direksiyon kutusu durumu ile ilgili en başından beridir çokça bilgilendirme yaptığınızı biliyorum. Sormak istiyorum sanırım siz sorun yaşamadınız geri çağırma sonrası değişim yapılan kutuda fakat ustalar ile irtibatlı olduğunuzu söylediğiniz için merak ediyorum yaşanan bu olayları yetkili servis ustaları ile paylaşıp çağırma ile değişim yapılan kutularda sorun yaşayan kullanıcıların olduklarını ilettiniz mi ? Buna karşılık ustalardan cevap alabildiniz mi çünkü birkaç arkadaş yeni kutu gelecek hepsi tekrar değişecek gibi bilgi aldıklarından bahsetmişlerdi bende yetkili servis ustası ile görüştüğümde yeni kutu yok yaşanan sorunlar değişim yapılan kutuların eski seri kutular ile yapıldığından olduğu gibi bir cevap almıştım. Acaba sormadıysanız bile bu konuda bilgi alabilirmisiniz teşekkürler

Ad Soyad
Timur.S
Aracınız
Civic FE1 2023
Bilgi için teşekkürler sizin direksiyon kutusu durumu ile ilgili en başından beridir çokça bilgilendirme yaptığınızı biliyorum. Sormak istiyorum sanırım siz sorun yaşamadınız geri çağırma sonrası değişim yapılan kutuda fakat ustalar ile irtibatlı olduğunuzu söylediğiniz için merak ediyorum yaşanan bu olayları yetkili servis ustaları ile paylaşıp çağırma ile değişim yapılan kutularda sorun yaşayan kullanıcıların olduklarını ilettiniz mi ? Buna karşılık ustalardan cevap alabildiniz mi çünkü birkaç arkadaş yeni kutu gelecek hepsi tekrar değişecek gibi bilgi aldıklarından bahsetmişlerdi bende yetkili servis ustası ile görüştüğümde yeni kutu yok yaşanan sorunlar değişim yapılan kutuların eski seri kutular ile yapıldığından olduğu gibi bir cevap almıştım. Acaba sormadıysanız bile bu konuda bilgi alabilirmisiniz teşekkürler

açıkcası çok iddialı olmak istemiyorum çünkü dediğiniz gibi ortada fazlaca bilgi kirliliği var :)

şöyle özetleyeyim tesadüfmü bilmiyorum ama benim dahil olduğum hiçbir araç değişim sonrası tekrar sorun yaşamadı ve aralarında bir tanesi ayda 6bin km yapan şirket aracı eco versiyonu, minimumda 50-60bin km yapmıştır değişim sonrası size öyle diyeyim.

servise 2 ay sonra giriyor olacağım ozaman gittiğimde konu ile ilgili iyice sorguluyor burada paylaşıyor olacağım.

Ad Soyad
emre emre
Aracınız
Civic FE1 2021
aracınız Tekbaş servistemi hizmet gördü? sormamım sebebi şahsen 4 adet FE kasa Civic aracım orada garantiden sorumlu Şenol bey den destek alarak vede İbrahim ustamıza onarımı yaptırırak hizmet aldım tam 7 farklı il içerisinden + il dışı arkadaşa burada bu problemi çözdürdüm 10 üzerinden 11lik hizmet aldım diyebilirim muazzam samimi,doğru tespit yapan ve profosyonel onarım yapan bir servis bence.

eğer mağduriyetiniz devam ederse lütfen bana özelden ulaşın size destek olmak için gerekirse dahil olurum, çözeceklerinden hiç şüphem yok
Çok Teşekkür ederim. özelden telefon numaranızı gönderirmisiniz

Geri