FC5 kasa 1.6 cc atmosferik Executive, 1.5cc turbo RS ve HB Sport bunları 3 kez test ettim ama malum mesafe kısa. Kendi aracim zaten FB7 kasa Civic Elegance benim tespitlerim şu yönde ;
Sedan olan FC5 ler 215 Bridgestone lastiklerle geliyor, HB Sport ise 235 Michelin aslfaltta sessizlik konusunda HB Sport otomatikman avantajlı, rüzgar sesini ben 130 km lerde duydum ki bu gayet basarılı sayılır. Kendi aracimda 110 km de baslıyor. Yol tutusta HB kasa bence daha basarılı keza virajlarda da öyle olacaktır. Burada bilmemiz gereken şu Civic HB Sport ile uzun yol deneyimi yasayan kullanıcı var mı misal 12 saatlik bir yolculuk sonrası kafası davul gibi araçtan inmiyor ise yalıtım yeterlidir yoksa benim gibi FB7 kasa ile 12 saat sonrası kafası davul ise hala yeterli değildir uzun yol yapan FC5 HB kasa araç sahipleri bu konuda bizi aydınlatırsa iyi olurdu.
Yakıt tüketimi konusunda Turbo Civicler bence basarılı cogu kisi cok daha yuksek yakıt tüketimi beklerken Japonlar bizi yine yanılttı tebrik etmek lazım ama sorun onlarda değil Honda TR 'de bence HB modelin Prestige paketi var ben onu tercih ederdim ama sunulmadı bize. Avrupalı'ya sunuldu sadece.
Birde şu sedanlarda olan göcük olayı HB kasada var mı nedir durum ? RS kırmızısı alacaktim rengi Opak diye vazgectim RS' yi eledim geriye Civic HB kaldı onda da aynı opak kırmızı renk saçmalık diger renkler ise metalik beyaz bile metalik. Prestige paketin metalik mavisi harika mesela ama bize reva görülmemis.
Son olarakta sizin arac ici modifiyeler guzel onlari kendiniz mi yaptınız yoksa yapan bir yer var mı nedir nasıldır. Kırmızı seritler ısıklı mı ısıksız mı RS amblemi takabiliyor musunuz aracin arkasina yada ön panjura yada direksiyona bunlar Honda TR ' nin işleri aslında her defasında yapmiyorlar aracı alan uğraşıyor böyle de umursamaz bir firma.