bende Civic i almadan önce araştırdım, hem çok sorunsuz hemde arıza durumunda tamiri çok kolay şeklinde bilgilere ulaştım, ondan sonra bu beni güvende hissettirmişti, şu an o kadar güvende hissetmiyorum kendimi
. Ben Civic i tercih ettiğim dönem manuel vitesli HB yoktu zaten eğer olsa idi tercih edebilirdim Honda nın manuel vitesleri şıkır şıkır geçiyor kullanması basit bir Renault yada bir Fiat gibi zorlu değil, Civic te 182hp lik motor 2018 ortalarına kadar sadece CVT şanzıman ile satılıyordu, manuel sonradan sürüldü piyasaya ve şanzıman kayışı koparan otomatik vites Civic lerin çoğu her ne hikmetse 2018 1.6 eco elegance otomatik vites modeli. Benim yakaladığım beş altı tanesi bu modellerden, gerisi ise bir tane RS bir tane de HB Civic olarak gördüm kayış kıran, onlarda da modifiye ve alttan kaza durumları olmuş, yani durduk yere kopan yok. Gördüklerimden HB Civic de eksoz var diye garantiye girmemiş büyük ihtimal yazılım downpipe vs. de olabilir, RS nin ise şanzıman yağ karteri kapağı rögar kapağına vurup delinmiş bu şartlarda motor bile patlar herşey olabilir aks bile kırılabilir.