CVT Şanzıman - ANA KONU

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan skayfc5
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Fc5 kasa civic lerdeki cvt otomatik şanzıman ile ilgili problem yaşayan varmi sormak istedim. Devir saati dalgalanması, D den R ye geçişte sarsıntı yada direksiyonda kayma sağa veya sola çekme gibi

SM-N920C cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Emirbey

Project Man
Yönetici
Ad Soyad
Emirbey26
Aracınız
Civic FB7 2015
İnsallah degildir, ilk sahibinden aldim ben tum bakimlari serviste yapilmis ne gerekiyorsa yapilmis hatta. Ona ragmen halatsa durum vahim.
Bu arada P,R,N,D geçişlerinde, özellikle ters viteslerde. Örneğin R den D ye alırken ya da D den R ye alırken vuruntu yapıyor mu.

Ad Soyad
Aay26 aay26
Aracınız
Civic FC5 2019
Bu arada P,R,N,D geçişlerinde, özellikle ters viteslerde. Örneğin R den D ye alırken ya da D den R ye alırken vuruntu yapıyor mu.
Hayir oyle bariz bi vuruntu olmuyor, ilk calistirmada rolanti biraz yuksekken vitese gecirince sadece hissettiriyor

Emirbey

Project Man
Yönetici
Ad Soyad
Emirbey26
Aracınız
Civic FB7 2015
Hayir oyle bariz bi vuruntu olmuyor, ilk calistirmada rolanti biraz yuksekken vitese gecirince sadece hissettiriyor
Aracı çalıştırdıktan sonra vites değişimi için devrin bir miktar düşmesini bekleyin ve frene kuvvetlice basın.

Ad Soyad
Aay26 aay26
Aracınız
Civic FC5 2019
Aracı çalıştırdıktan sonra vites değişimi için devrin bir miktar düşmesini bekleyin ve frene kuvvetlice basın.
Teşekkür ederim tavsiyeniz icin, genelde bekliyorum motor sogukken. İlk otomatik sanzuman deneyimim 2 aydir kullaniyorum. Sorunsuz diye cvt aldim umarim basimiza is cikarmaz.

Aracınız
Civic aracım yok
Zincir diye birşey yok hocam. Bu nedenle uzama diye bir durum da söz konusu olamaz.

İç içe geçmiş çelik halatlar ve onları bir arada tutan yüzlerce plaka var.

Ateşleme bobinleri ve bujilerin durumu nasıl?

Ekli dosyayı görüntüle 272740
İç içe geçmiş halat araya 2-3 plaka girebilecek kadar uzayabiliyor, gözümle gördüm. Sanırım bir tık öteside artık kopma oluyor.

Ad Soyad
ali sin
Aracınız
Civic FC5 2018
Merhabalar, 2018 model fc5im var alırken eksperde diferansiyel ve aks da boşluk var dendi. araç 2 ay sonra zincir kırdı. diferansiyel ve aks boşluğunun etkisi var mıdır. şu an araç tamirde diferansiyeli de yaptırmak istedim ama zincir değiştikten sonra bakarız dedi. sizin görüşünüz nedir

Geri