Ben 1 hafta önce Malatya’da 2000 TL’ye 40 bin bakımı yaptırdım. Hatta Elazığ’da istenen ücret 2300 tl idi.
iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
merhaba.
fc5 kullanım klavuzu incelendiğinde,
"Türkiye'de ağır bakım koşulları bakım programı uygulanır" der.
ağır kullanım koşulları ise yine klavuzda aşağıdaki gibi belirtiliyor.
Servisler her halükarda ağır kullanım koşuluna göre işlem yapıyor.
Peki ben ağır kullanım koşullarında araç kullanmıyorsam bana neden bu muameleyi yapıyorsun deme hakkım yok mu?
Bu şartlar altında 2 yıl veya 40.000 km de şanzıman yağı değiştiriyorlar hatta daha erken.
Bende bu durumda sizlerden servisin kaç bin km de veya ne kadar sürede şanzıman yağı değiştirdiklerini öğrenmek istedim.
Burada paylaşabilir misiniz?
Aracınızı ağır koşullarda kullanıyorsanız, ağır bakım programını
kullanmalısınız.
Aşağıdaki durumlarda çalışma koşulu ağır olarak düşünülür:
Araç 8kmden daha kısa mesafelerde kullanılıyorsa ya da sıfırın altındaki
sıcaklıklarda 16kmden daha kısa mesafelerde kullanılıyorsa.
35°C'nin üzerindeki aşırı sıcak koşullarda sürüş yapılıyorsa.
Uzun süre rölantide bırakılıyor ya da sık dur-kalka neden olan sıkışık trafikte
kullanılıyorsa.
Römork çekiyorsa, yüklü portbagaj taşıyorsa ya da dağlık yollarda
kullanılıyorsa.
Çamurlu, tozlu ya da tuzlanmış yollarda kullanılıyorsa.
dururken d ye veya r ye alında silkeleme oluyor araç da soru nedir. 35 binde yağı değişti
yok mu bu konu hakkında bilğisi olan.benim araç 2017 model exeluve donanım 42 binde şuan
Periyodik bakımda değişti mi bilmiyorum ancak sizin durumunuzda hava filtresi ve polen filtresi değişmeyebilir, sonuçta bu parçalar bekleme ile yıpranması-bozulması söz konusu değil, tamamen yapılan km ile doğru orantılı olarak yıpranır.herkese merhabalar,
mart ayında 2017 model civic hb araç almıştım. 2.yıldan dolayı bakıma götürdüm mayıs ayında. 2. bakıma girdiğinde km 12600 civarındaydı. lakin servis km den değil de yıldan dolayı şanzıman yağının da değişeceğini söyledi. ne dediysem illa ki değişeceğini ilettiler. velhasıl kelam, periyodik bakım + şanzıman yağ değişimine maslak çiftkurtlarda 1.690 TL vermiştim.
Periyodik bakımda değişti mi bilmiyorum ancak sizin durumunuzda hava filtresi ve polen filtresi değişmeyebilir, sonuçta bu parçalar bekleme ile yıpranması-bozulması söz konusu değil, tamamen yapılan km ile doğru orantılı olarak yıpranır.
km dolmasa bile yağı değiştirmekte bu kadar ısrarcı olan servisler nedense bu tarz konularda aynı hassasiyeti göstermiyorlar