Hocam ben istina durumlar haricinden hiçbir parçacının malım kötü dediğini duymadım, bu açıdan sadece satıcının sözü kalite kriteri olmamalı, zaten satıcının ürünü kaliteli bir marka olsa gururla kodlarını belirterek yazardı, bu şekilde markası bile belirsiz bir ürüne ben yönelmeyi yanlış buluyorum.
Eğer önceki bakımlara ait faturanız mevcutsa o faturada geçen orjinal filtre koduna göre Mann Filter, Blueprint, Bosch gibi orjinale en yakın kalitedeki markalarda araştırma yapabilirsiniz.
Mesela Mann Filter'in sizin motor koduna göre yağ ve polen filtresi mevcut, buradaki kodları baz alarak araştırmanızı yapın.
MANN-FILTER Online Catalog Europe - Vehicles Air Filter Oil Filter Fuel Filter Cabin Filter CARS + TRANSPORTERS HONDA Civic X 1.6 i-DTEC
catalog.mann-filter.com
Diğer bir örnekte Blueprint markasının i-dtec motorları için verdiği filteler, bu filtrelerin doğruluğunu sitesindeki kodlardan teyit edip satıcılardan araştırmasını yapabilirsiniz.
Blue Print ADH22299 Hava filtresi uygundur Honda
partsfinder.bilsteingroup.com
Blue Print ADH22118 Yağ filtresi uygundur Honda, Ssangyong
partsfinder.bilsteingroup.com
Son olarakta bakım işçiliği bildiğim kadarıyla 100 lirayı geçmemesi lazım, hatta hava ve polen filtrelerini kendiniz takıp sadece yağ değişimini 50 liraya da tamamlayabilirsiniz.